Siyaset Kılıçdaroğlu'nun villası 'ortak' havuzlu çıktı!
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun villası 'ortak' havuzlu çıktı!

Melih Gökçek'in iddiasına konu olan konutun 'Havuzlu villa' değil, iki katlı ve toplam 110 metrekare alana sahip, kooperatif ortaklığıyla yaptırılan bir yazlık olduğu ortaya çıktı

GÖKÇEK’İN İDDİASI

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun havuzlu villası olduğunu öne sürmüştü. Melih Gökçek’in iddiasına konu olan konutun Balıkesir Burhaniye’ye bağlı Pelitköy’de olduğu öğrenildi. Ancak gayrimenkulün, Melih Gökçek’in iddia ettiği gibi ‘Havuzlu villa’ değil, iki katlı ve toplam 110 metrekare alana sahip, kooperatif ortaklığıyla yaptırılan bir yazlık olduğu ortaya çıktı.

BANKAYA İPOTEKLİ

Değeri 150-170 bin TL arasında gösterilen yazlığın özel bir havuzu yok. 6 metre eninde 18 metre uzunluğundaki havuzun, 19 villanın ortak kullanımında olduğu belirlendi. Kılıçdaroğlu’nun üç yıl önce üye olduğu kooperatife 40 bin lira peşinatla girdiği, 61 bin lira banka kredisi kullandığı, bunun karşılığında da yazlığın bankaya ipotekli olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu dün konuyla ilgili sorulara “Gökçek’i çok ciddiye alan bir insan değilim. Ben zaten maskesini indirdim, gardı düştü. Şimdi kendi kendisini gündeme taşımak istiyor. Ama kendisine bir katkıda bulunmak isterim. İsterse hissemi satarım” diye konuştu.

Ahmet ERTAN/DHA