Siyaset Kılıçdaroğlu'nun yarım bıraktığı söz
Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun yarım bıraktığı söz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim mitinglerinin ikincisini eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in memleketi Zonguldak'ta gerçekleştirdi

CHP Zonguldak il teşkilatı, genel merkezden merhum Ecevit’İn DSP Genel Başkanlığı döneminde yakın kurmaylarından olan Emrehan Halıcı’nın da mitinge katılması talebinde bulundu. Teşkilatın talebi üzerine Halıcı da Kılıçdaroğlu ile birlikte Zonguldak’a geldi.

Karşılamaya gelenler arasında Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Haberal da yer aldı. Miting için Zonguldak Madenci Anıtı Alanı hazırlandı. Ergenekon davası tutuklu sanığı Mehmet Haberal için “Haberal sizleri Silivri’den selamlıyor” anonsu yapıldı.

ECEVİT KASKETİ TAKTI

Kılıçdaroğlu kürsüye madenci bareti ile çıktı. CHP lideri konuşması devam ederken bu kez vatandaşlar tarafından uzatılan “Ecevit kasketi”ni taktı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın “kaynak nerede?”, “neden SSK Genel Müdürlüğü döneminde yapmadın?” yönündeki eleştirilerine yanıt verirken de şunları söyledi: “Samimi söylüyorum.

Bilgili insan olsa yanıt vereceğim. Cehalet kokuyor adam. Cehaletin nesini düzelteceksin? Benim SSK Genel Müdürlüğü dönemini eleştiriyor. Buradan, işçi memleketi Zonguldak‘tan sana meydan okuyorum Recep Tayyip Erdoğan.

Eğer yiğit, adam gibi adamsan gel, istediğin televizyon programında hesaplaşalım. Yanına Bakanlar Kurulu’nu da getir istersen. Yandaş gazetecileri de... Ama karşıma çıkabilir mi? Çıkması için mangal gibi yürek gerekir.”

SÖZLERİNİ YARIM BIRAKTI

Kılıçdaroğlu, sözlerine “Var mı, meydan okuyorum eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah, ispat edemezsen adımı yolsuzlukla anarsan a..“ diyerek sözlerini yarım bıraktı.

Kılıçdaroğlu, cümlesini “gerisini söylemeyeyim...” diyerek sürdürdü. CHP lideri, Başbakan Ecevit’in fotoğraflarının AK Parti tarafından kullanıldığını yeniden anımsatarak, “Bunun Allah aşkına Müslümanlıkla alakası var mı? Şimdi kalkmış Müslümanlık’tan bahsediyor. Ağrıma giden de bu. Yiğit adam Ecevit. Recep Tayyip Erdoğan, efeleneceksen gel karşımda efelen” dedi.

YARIM BIRAKTIĞI SÖZLERE AÇIKLIK GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Oradaki şey şuydu; siyaset adamlarının aslında birbirlerini eleştirirken daha dikkatli olmaları gerekir. Ama Başbakanın bana yönelik haksız eleştirilerine karşı şöyle bir ifade kullanmak istedim aslında ’Herkes daha dikkatli olmalı, ayağını denk almalı’ sözcüğünü kullanmak istemedim, orada kestim.

Nedeni de şuydu; siyasette sonuçta insanlar birbirlerinin yüzlerine bakarken haksız yere suçlama yapmamaları gerekir. Asıl şey buydu, ama bunu daha farklı bir şekilde yorumlamaları yanlış."

Haberin Devamı