Gündem Kilis'e roket mermileri atıldı: 2'si çocuk, 6 yaralı

Kilis'e roket mermileri atıldı: 2'si çocuk, 6 yaralı

Paylaş
Kilis'e roket mermileri atıldı: 2'si çocuk, 6 yaralı

Kilis kent merkezine Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden roketatar atışları yapıldı

Katyuşa roketatar mermilerinden 2’sii boş araziye düşerken, 1 mermi sokağa düşerek patladı. Patlamada 2’si çocuk 6 kişi yaralandı. TSK' 'Suriye'de hedefler roketatarlarla misliyle vuruldu.' açıklamasını yaptı.

Ocak ayından bu yana atılan roketatar mermileriyle 21 kişinin yaşamını yitirdiği ve 84 gün aradan sonra geçen salı günü yeniden roketlerin hedefi olan Kilis’e, bugün saat 18.25 sıralarında İŞID denetimindeki bölgeden 3 roket daha atıldı. Bab bölgesinden atıldığı saptanan roketatar mermilerinden 2’si çevreyolu üzerindeki boş araziye düşerek infilak etti.

6 KİŞİ YARALANDI

Üçüncü roketatar mermisi ise Kazım Karabekir Mahallesi’nde bir sokağa düşerek patladı. Patlamada, sokakta bulunan 2’si çocuk 6 kişi şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralanırken, sokaktaki bir evde de hasar oluştu.

Patlama seslerinin ardından bölgeye polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık ekipleri ise yaralıları ilk müdahale sonrası ambulansla hastaneye taşıdı. Tedaviye alınan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

IŞİD’in Kilis’e roket atışlarına Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi. Roketlerin atıldığı yerler, Fırtına obüsleri ve Sakarya çok namlulu roketatar bataryaları tarafından ateş altına alındı.


"Misliyle karşılık verildi"

Askeri kaynaklar, Kilis’e atılan mermilere misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, "Tespit edilen mevziler Fırtına ve ÇNRA’lar ile şu anda misliyle ateş altına alınıyor" denildi.

KİLİS (AA)-İHA