Gündem Kilis sınırında 3 ayrı bayrak dalgalanıyor

Kilis sınırında 3 ayrı bayrak dalgalanıyor

Paylaş
Kilis sınırında 3 ayrı bayrak dalgalanıyor

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Kilis sınırının 3 ayrı noktasında IŞİD, PYD ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları dalgalanıyor

Türkiye sınırının hemen yanı başındaki 3 ayrı noktada farklı örgütlerin bayrağı dalgalanırken, Türk Silahlı Kuvvetleri de olası durumlara karşı önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. İç karışıklığın sürdüğü Suriye’nin Halep kentinin Azez İlçesi ile komşu Kilis sınırının 3 ayrı noktası, farklı grupların elinde bulunuyor.

Haberin Devamı

AYNI SINIR HATTINDA IŞİD, ÖSO VE PYD BAYRAKLARI

İlk olarak rejim güçlerinden Özgür Suriye Ordusu’nun eline geçen sınır hattındaki bazı bölgeler, geçen yıllardaki çatışmaların ardından PYD ve IŞİD kontrolüne geçti. Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Azez ilçe merkezi ile Esselame Sınır Kapısı’nın denetimi Özgür Suriye Ordusu’nun, Yavuzlu Köyü ile Elbeyli ilçesi arasındaki bölge ise IŞİD, Deliosman Köyü ile Afrin Kasabası arasındaki alan PKK’nın Suriye uzantısı olarak nitelendirilen PYD denetiminde bulunuyor. Her 3 örgütün de denetimini sağladıkları bölgenin yüksek noktalarına diktikleri bayrakları ise Türkiye tarafından görülüyor. Kilis’in Suriye ile olan 114 kilometre sınırında yer alan 3 ayrı örgüt, kendi denetimindeki alanlarda hakimiyetini sürdürmek için silahlı nöbetle koruduklarının bölgelerinin etrafına iş makineleriyle hendek kazıyor.

Haberin Devamı

SINIRDA ÖNLEMLER EN ÜST SEVİYEDE

Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD, PYD ve ÖSO’nun yer aldığı sınır hattında önlemlerini sürdürüyor. 24 saat boyunca Kilis’in Suriye ile olan 114 kilometrelik sınırında devriye görevi yapılırken, kritik noktalarda da zırhlı araçlar ve termal kameralar ile bölge sürekli gözetleniyor. Çatışmaların yanı sıra kaçakçılık ve kaçak geçişlerin önlenmesi için riskli olarak belirlenen sınırdaki bazı bölgelere hendekler kazıldı, bazı noktalara aydınlatma direkleri dikildi. Suriye’deki iç karışıklığın ardından sınır hattında muhalif grupların yer alması ve zaman zaman çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle geçmiş dönemde Kilis’e takviye olarak gönderilen zırhlı araç ve askeri personel de görevini sürdürüyor.

SINIRDAKİ IŞİD BAYRAĞI

SINIRDAKİ ÖSO BAYRAĞI

SINIRDAKİ PYD BAYRAĞI