Türkiye (Son Dakika) 'Kilo' sandığı şişlikten 15 kilogramlık tümör çıktı

'Kilo' sandığı şişlikten 15 kilogramlık tümör çıktı

Paylaş
'Kilo' sandığı şişlikten 15 kilogramlık tümör çıktı

İzmir’de son zamanlarda göbeğindeki şişliği 'kilo' zanneden 41 yaşındaki Ahmet Erşahin’in vücudundan 50 santimetre eninde, 50 santimetre boyunda yaklaşık 15 kilogramlık tümör çıkarıldı.

İzmir’de yaşayan Ahmet Erşahin, son dönemde karnının büyümesi, yorgunluk ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Hastalığı uzun süre tespit edilemeyen Erşahin, son olarak bir hafta önce İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.

Hastanedeki ultrason ve tomografi tetkiklerinin ardından Erşahin’in bağırsaklarının arka bölümünde tümoral bir kitle bulunduğu, bu kitlenin karın bölümünde şişmeye neden olduğu anlaşıldı.




15 KİLOGRAM TÜMÖR ÇIKTI

Kalbe kan akışını engelleyen kitlenin alınması için acil ameliyat edilen Erşahin’in vücudundan yaklaşık 15 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı.

Riskli bir ameliyat geçirdi Hastayı başarılı bir ameliyatla tümörden kurtaran Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Er, hastanın karın bölümünde sert bir şişlik tespit ettiklerini, tetkiklerde karın içinde yağ dokusu kaynaklı kitleyi tespit ettiklerini anlattı.

TÜMÖR KALBE KAN AKIŞINI ZAYIFLATIYORDU


Zaman içinde kötüleşebilen bu kitlenin ana damarlara bastı yaptığını, böbreği baskı altına aldığını ifade eden Dr. Ahmet Er, bu tümörün kan dolaşımını engellediğini, kalbe kan akışını zayıflattığına dikkati çekti. Ameliyata giren ekibin de karın bölgesini açtıklarında şaşırdığını vurgulayan Dr. Ahmet Er, "Kitle çok büyüktü, ölümcül sonuçlara yol açabilirdi. Alınınca hastamız çok rahatladı. Bu durum çok sık görülmez, kitlenin bu kadar büyümesine de izin verilmez." diye konuştu.

Dr. Ahmet Er, operasyonun ardından hastanın yürümeye başladığını, kitleyle ilgili patoloji raporunu beklediklerini söyledi.


'KİTLE ALINDIKTAN SONRA 89 KİLODAN 74 KİLOYA DÜŞTÜM'


Genel cerrahi servisinde tedavisi süren Ahmet Erşahin, son zamanlarda karnında baskı hissettiğini, yorgunluk ve uykusuzluk yaşadığını, şikayetleri nedeniyle çeşitli hastanelere başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını belirtti. Çevredekilerin sık sık "göbek yaptın", "karnın büyüdü ama yüzün çöktü", "hasta görünüyorsun" uyarılarıyla karşılaştığını aktaran Erşahin, "Göbeğim şiştikçe ben kilo aldığımı zannediyordum, çevredekiler de şişmanladığımı söylüyordu. Aslında çok fazla bir şey de yemiyordum." dedi. Erşahin, kitlenin alınmasından sonra 89 kilogramdan 74 kilograma düştüğünü, serumların etkisinin geçmesi ve şişliklerin inmesinin ardından daha da zayıflayacağını öğrendiğini, çok rahatladığını kaydetti. Hastanın eşi Elmas Şahiner de (34), eşinin sağlığına kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Haberin Devamı