Dr. Ender Saraç Kilo verdiren 10 altın kural
HABERİ PAYLAŞ

Kilo verdiren 10 altın kural

Haberin Devamı

1) Sabahları mutlaka erken kalkın.
2) Güne ılık, ballı ve limonlu su ile başlayın.
3) Günde 2-2.5 litre sıcak su ve bitki çayı için.
4) Asla ara öğünleri atlamayın.

[[HAFTAYA]]

5) Günde 30 ila 60 dakika civarında yürüyüş ya da buna eş değer egzersiz yapın.
6) Yemekleri daima yavaş yavaş konsantre olarak, küçük küçük lokmalar halinde, oturarak ve uzun uzun çiğneyerek yiyin.
7) Akşam çok geç ve ağır yemeyin. Dolu mideyle yatağa girmeyin.
8) Kendinize bir beden küçük elbise alın ve hedefiniz o elbisenin içine girmek olsun. Her sabah aldığınız bir beden küçük elbisenin içine girmeye çalışın.
9) Her sabah duştan önce iç çamaşırlarınızla tartılın ve aynada kendinizi inceleyip fazla kilolarınıza konsantre olun.
10) Gün içinde 25-30 kez burundan nefes alın, birkaç saniye tutun sonra da yavaşça ağzınızdan verin. Her gün iyice oksijen aldığınızdan emin olun.

Cumartesi akşamı çok kaçırdıysanız!

Cumartesi akşamı içki, kızartma, kebap, aşırı tatlı gibi şişmanlatıcı yiyecek ve içecekleri çok kaçıranlar pazar günü verdiğim programın bir öğününü hiç uygulamasın. Tercihen sabah kahvaltısı etmesin ve tarifini verdiğim çorbadan 2 kase içip bir sonraki öğünden devam etsin.

Detoks çorbası

Malzemeler

* 1 avuç taze fasulye * 2 kabak * Küçük bir bağ semizotu * 1 avuç bamya * 1 orta boy beyaz soğan * 2-3 diş sarımsak * 1 kahve kaşığı kimyon * 1 kahve kaşığı zencefil * 1 kahve kaşığı zerdeçal * 1 kahve kaşığı kişniş * 1 kahve kaşığı Himalaya tuzu * 1.5 litre su

Hazırlanışı: Bildiğiniz usulde çorbayı pişirin ve içine baharatları ekleyin. Arzu ederseniz blendırdan geçirip termosa koyarak yanınızda taşıyabilirsiniz.

Tamamen doğal bir yöntem

Zayıflamada çok merak edilen HCG; hamile kadın plasentasının salgıladığı doğal bir maddedir. Hamile kadınlar bu maddeyi ilk 4 ayda yaklaşık 150-200 bin ünite salgılar. Bu madde doğaldır ve fazlası idrarla atılır. Steril ve hijyenik şartlarda elde edilen bu doğal madde, ilaç firmaları tarafından doğal hali korunarak soğuk zincirde çeşitli kullanım amaçlarına yönelik ampuller içinde saklanır.

Ciddi yan etkisi yok

Hekim kontrolünde steril şartlar ve uygun protokoldeki dozlarda kullanıldığında güvenilir bir yardımcıdır. Tek başına hiçbir şeyin mucize olmaması gibi HCG iğneleri de mucize değildir. Bu yöntem özellikle yağ hücrelerinin yoğun olduğu yerlerdeki kalınlıklarda başarılı sonuçlar verir. Sağlıklı bir diyet programı, egzersiz ve bitki çayları, zayıflamaya yardımcı doğal desteklerle birlikte uygulanan bu iğnelerle 1 ay sonunda yağlı ve kalın bölgede gözle görülür daralma fark edilir. Amerika’da son 2 yıldır piyasada olan hemopatik HCG damlaları ise, belki bir miktar zayıflamaya yardımcı etki oluşturabilir. Gerçek HCG tedavisi, bölgesel yağların azalmasını sağlar, az kilo verseniz bile, iyi bir sıkılaşma ve daralma sağlayan bir yöntemdir. Hamilelere, kanserli hastalara, ciddi ve ağır tiroid sorunu olanlara bu tedavi önerilmez. Türkiye’de 5 yıldır çok sayıda kişide başarılı ve genel olarak kalıcı sonuçlar veren bu yöntem dünyada 20 yıldır kullanılıyor. Kendi başına bir türlü kilo veremeyen ve özellikle bölgesel kalınlığı fazla olanlar için hekim kontrolünde uygulanmak şartıyla iyi bir alternatif olabilir.

Günün mönüsü

Sabah:

* 2 dilim kızarmış tam buğday ya da çavdar ekmeği

Sabahları tok tutucu ve protein deposu olan çökelekli karışım:
* 3 çorba kaşığı dolusu çökelek
* 2-3 hafif acı sivri biber
* Yarım tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kahve kaşığı nane
* Yarım kahve kaşığı çörek otu. Karıştırılarak yenilecek.
* 7-8 adet üzerinden sıcak su geçirilmiş siyah ya da yeşil zeytin
* 1 tatlı kaşığı kuşburnu marmeladı. Yoksa vişne, çilek reçeli ya da herhangi az şekerli meyve reçeli yiyebilirsiniz. Bugün 3 yumurta beyazı, bol maydanoz ve sivri biberle yağsız omlet yapacaksınız

.3-4 saat sonra

* 1 kase cacık. İçine bol nane ve salatalık konulacak.
* 1 avuç taze fındık
* 4 adet az tuzlu diyet bisküvi.

Akşam:
* 1 orta boy derisiz balık
* 1 porsiyon közlenmiş patlıcan salatası
* 4-5 adet hafif acı közlenmiş sivri biber
* 1 porsiyon zeytinyağlı kabak
* Bol söğüş roka, tere ve taze soğan.
Gece: Pek çok kişi güllacı Ramazan’da tüketir. Ramazan dışındaki dönemlerde de özellikle vişneli, az şekerli, az yağlı sütle yapılan güllaç
tatlı ihtiyacını gidermek için çok iyi bir seçenektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder