Tuğçe Özcan Kilo vermede son trend: Sosyal diyetler
HABERİ PAYLAŞ

Kilo vermede son trend: Sosyal diyetler

Haberin Devamı

Home office çalışmaya (Evden çalışmaya), online alışveriş yapmaya, bir tıkla paramızı yönetmeye alışkınız ama şimdilerde kilo verme de sosyal mecralarda oldukça popüler olunca, bende bu hafta sosyal diyet konusunu derinlemesine masaya yatırmaya karar verdim.

WhatsUpp Zayıflatır mı?

Bir yazışma programı olarak hayatımıza giren ve gerçekten de yaşamımızı kolaylaştıran, uzakları yakın eden, gruplar oluşturan, şarjımızı bir anda bitiren, telefon hafızamızı hızla dolduran WhatsUpp’ta şimdi de gündemi diyet konulu gruplar kuruluyor. Kendi çevrenizde kilo verme yoluna canla başla kendini adamış kişiler bu grupta bir araya gelerek, toplu bir sinerji yaratıyorlar. (Replik Gora’dan)

Kilo vermede son trend: Sosyal diyetler

Önemli olan Motivasyon

Şahsen sosyal diyetin son derece keyifli olduğu görüşündeyim. Ben de son derece aktif olan bir diyet grubunun içindeyim. Burada herkesin kilo verme konusuna odaklanması için oldukça motive edici bir zemin var. Sabah uyanıyorsun günaydınlar eşliğinde ödem atıcı içecek resimleri mi dersiniz, sabah yürüyüşünden selfie atanlar mı dersiniz herkes bir gaza gelmiş durumda. Kahvaltı zamanı geliyor, yumurtanın başrolde olduğu Canan Karatay sayesinde kahvaltımızda oyun dışı kalan ekmeksiz kahvaltı kareleri geliyor. Bence diyet yapan bir kişiyi sosyal gruplar kesinlikle motive ediyor. Ancaaaaak…

Diyet Listeleri Kişiseldir

Ancak diyerek buraya bir virgül koyuyorum. Eğer ki bütün grup aynı listeden diyet yapıyorsa işte o zaman ortada bir yanlışlık var demektir. Bütün uzmanlar yazmaktan çizmekten bıkmadı ama biz yine de elden ele diyet listesi vermeyi çok seviyoruz. Hepimizin yağ oranı, kas oranı, yaşı, metabolizması ve günlük harcadığı kalori miktarı aynı olmadığı gibi hepimiz için doğru diyet listesi de farklıdır. Kendiniz için en uygun diyeti de belli ölçümler ve tahliller yapıldıktan sonra bir beslenme uzmanından almanız gerekiyor. Dolayısıyla kendi beslenme programınızı disipline etmek için sosyal diyet harika bir motivasyonken, bire bir aynı diyeti uygulayan gruplarda bazıları kilo verirken bazıları da sağlığından olabilir.

Egzersiz İçin Artık Bahane Yok!

Sosyal Diyetin popülaritede zirve yaptığı şu dönemde artık sporsuz geçen tek bir gün için bile bahaneniz yok. Çünkü son derece başarılı antrenörlerin ev egzersizi videoları yüklediği Youtube kanalları ve Instagram üzerinden de sadece egzersiz videosu paylaşan birçok hesap var. Burada evdeki tek bir sandalye ile tüm vücudu çalıştıran egzersizleri hatta bebeğinizle yapacağınız çalışmaları bile bulabilirsiniz. Yeter ki niyetiniz olsun, tüm sosyal medya daha fit olmanız için yardımcı.

Sosyal Diyetin de Adabı var

İlk cemrenin yeryüzüne düşmesiyle kış kilolarınız sizi de telaşa düşürdüyse, kendinize birkaç yol arkadaşı bulup grup motivasyonuyla daha dikkatli beslenmeye başlayabilirsiniz. Elbette sosyal diyet gruplarının da bir adabı var. Burada atacağınız resimler, ses kayıtları ve videolarla hem grup üyelerine diyet stilinizi göstermeli ama öte yandan da kendinizden bıktırmamalısınız. Öğün fotolarını, tok kalma önerilerini, egzersiz selfie’lerini ve tatlı krizleri ile başa çıkma metotlarını paylaşacağınız bu grupta her hafta bir Koç ilan ederek içsel yapılandırmanızı daha organize bir sisteme taşıyabilirsiniz. Kurallar basit aslında bol su içilecek, akşam yemeği erken yenilecek, hamur işleri düşmanımız ve maydanoz ile ceviz en yakın dostumuz.

Şimdi kış kiloları sizden korksun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder