Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kilo vermek erkekliği korur
HABERİ PAYLAŞ

Kilo vermek erkekliği korur

Haberin Devamı

Eğer kilonuz fazla ise yağ dokusunda bulunan erkeklik hormonu testosteron, kadınlarda yüksek olan östrojene dönüşüyor. Bu yüzden kilo vermek vücuttaki testosteron oranını belirgin biçimde arttırıyor. Unutmayın, bu hormon çok işe yarıyor...

SORU: Eşimle ilişkiye giremiyoruz


Yaklaşık bir aydır evliyim ve eşimle hiç ilişkiye giremedik. Ereksiyon halinde olan penisim tam birleşme anında hemen sertleşme bitiyor ve ilişki gerçekleşmiyor. Bu durum ikimizin de psikolojisini bozuyor. Ne yapmamız gerekiyor? CEVAP Sertleşme sağlandıktan sonra ani kaybı çoğunlukla erken boşalma veya psikolojik faktörlere bağlıdır ve bu durumlar günümüzde başarı ile tedavi edilebilmektedir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

[[HAFTAYA]]

SORU: Testosteron seviyesi besinlerle artar mı?

Testosteron seviyesini ilaç kullanmadan, doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır? CEVAP Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı olan yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artıracak uygulamadır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

SORU: Sol yumurtalığımda büyük bir şişlik var


60 yaşındayım. Sol yumurtalığım olduğu tarafta çok büyük bir şişlik var. İçinde su olduğunu elleyince anlıyorum. Herhangi bir sıvı içsem oradan devamlı su sesleri geliyor. Acaba varikosel mi yoksa hidrosel mi? Kesin tedavisi ameliyat mı? CEVAP Torbanızdaki şişlik yumuşak kıvamdaysa, sesler ve hareketlilik gözlemleniyorsa muhtemelen fıtık olabilir. Kasık fıtığında bazen bağırsaklar torbaya kadar inerek bu durumu ortaya çıkarabilir. Eğer bağırsaklar kendi etraflarında dönerlerse tehlikeli bir tablo ortaya çıkar, acil ameliyat gerekir. Bir genel cerrahi uzmanı ile en kısa zamanda görüşmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder