Sağlık 'Kilolular dışarı bile çıkmasın'

'Kilolular dışarı bile çıkmasın'

Paylaş
'Kilolular dışarı bile çıkmasın'

Spor hekimi Aylin Çeçen Aksu "Kilolu, kalp ve yüksek tansiyon hastası olanlar bırakın sporu, dışarı bile çıkmamalı." dedi

Plajda futbol oynadı

Haberin Devamı

Çeşme’de ailesiyle birlikte tatil yapan Tuncay Şekerci (47) cumartesi günü saat 18.30’da plajda futbol oynarken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Geçen sezon Karşıyaka Spor Kulübü’nde profesyonel futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Tuncay Şekerci’nin cenazesi dün İzmir’de toprağa verildi.

Tatile çıkmadan önce muayene olduğu doktorun Tuncey Şekerci’ye yüksek tansiyon tanısı koyup, dinlenmesini önerdiği öğrenildi. Bu acı olay sonrası uzmanlar vatandaşları sıcak hava konusunda uyardı.

Bol su içilmeli

İstanbul’da Dr. Afife Berkyürek, “Sıcak havada spor yapmak intihar gibi. Sıcak havada sıvı kaybı kanın daha da yoğunlaşmasına neden olur. Kişi de kalp rahatsızlığı ya da yüksek tansiyon riski varsa bu kalp krizini tetikleyebilir” dedi.

Haberin Devamı

Spor hekimi Aylin Çeçen Aksu de şunları söyledi: Yazın vücutta oluşan en büyük tehlike sıvı kaybı. Yazın bol su içilmeli. Sahilde keyifle içilen bira ve türevleri sıvı takviyesi değildir. Üstelik vücuttaki sıvının idrar yoluyla daha çabuk tüketilmesini sağladığı için zarar verebilir. Kilolu, kalp ve yüksek tansiyon hastası olanlar bırakın sporu, dışarı bile çıkmamalı.