Gündem 'Kim baba dese kıskanıyorum'

'Kim baba dese kıskanıyorum'

Paylaş
'Kim baba dese kıskanıyorum'

Madendeki cesetlerin çıkarıldığı haberini duyunca ayağındaki terliğiyle madene koşan Dilek facianın ardından ilk kez konuştu: "Dilek “Babam her şeyimdi. 'Baba' diyenleri kıskanıyorum”

Umutla beklemişti

Haberin Devamı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait madende 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu patlamasında 30 madenci yaşamını yitirmişti.

Faciada ölen madencilerin arasında Dilek’in babası Hüseyin Arslan (56) da vardı. Kurtarma ekipleri 4 günün sonunda cesetlere ulaşmış, Dilek de diğer aileler gibi madenin kapısında umut içinde beklemişti.

‘Bizi koruyan bir dağdı’

Cesetler bir bir madenden çıkarıldığında Dilek ayağındaki terliklerle herkesten önce ocağa koşmuştu. Acı haberi aldığında genç kız yıkılmıştı. Türkiye’yi yasa boğan facianın üzerinden 1 ay geçti.

Ölen 30 madencinin evindeki yas sürüyor. 23 yaşındaki Dilek’in de “Yokluğuna alışamadım” dediği babasının ardından döktüğü gözyaşı dinmiyor. Acısını dün ilk kez dile getiren Dilek “Sadece babamı değil bizi koruyan koskoca bir dağı kaybettim” dedi.

Haberin Devamı

‘Hesabını soracağız’

Yüreği yanan Dilek, “Ben şimdi biri ‘Baba’ diye seslendiğinde kıskanıyorum. Bu anlatılamaz bir şey. Babamı sanki dün kaybettim, öyle acı var içimde. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir an oluyor, evin içinde babamı arıyorum. ‘Bu odada yoksa, diğer odadır’ diye her yeri arıyorum. Ama artık babam yok. Babamın çalıştığı taşeron Yapıtek firması onları göz göre göre ölüme gönderdi. Hesabını soracağız” diye konuştu.

Durmuş SEVİNDİK/DHA