Candaş Tolga Işık Kim bunlar?
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Sokaklara dökülen binlerce insan kendilerine ‘çapulcu’ denince “Başbakan bize çapulcu dedi hadi eve dönelim” mi der? Yoksa “Bana nasıl çapulcu dersin?” diyerek çok daha büyük bir öfkeyle sokağa mı çıkar?

*[[HAFTAYA]]

Sahiden Türkiye’nin normalleşmesini, o insanların mutlu bir şekilde evlerine geri dönmelerini istiyorsanız bunu bi düşünün...

*

Orada militanların arasında kalan bir grup samimi insan yok. Samimi insanların arasına sızmış bir grup militan var.

*

Orada siyaset kimsenin umurunda değil!

*

O insanlar henüz keşfedilmemişken nesli tükenen canlılar kadar yalnız hissediyorlar kendilerini... Nefes alamıyorlar! “Beni ben yapan yaşam biçimim... Tercihlerim... Bunlar yoksa ben de yokum” diyorlar. “Ve madem sonunda ‘yok olmak’ var o halde direnerek yok olayım” diyorlar.

*

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birinde yöneticilik yapan, 2 çocuk annesi bir arkadaşım var... 1 haftadır sokakta... Mesaj atmış bana: “Aşık olmuş gibiyiz. İşe gitmek, sınava girmek, seyahate çıkmak istemiyoruz. Hep meydanda olmak istiyoruz. Sonunda hiçbir şey değişmeyecek olsa bile...”

*

Üniversite öğrencisi sıkı Beşiktaşlı bir başka arkadaşım aradı dün...“Akşam Taksim’e geliyor musun?” diye sordu. “Taksim’e mi gidiyorsun Beşiktaş’a mı?” dedim. “Beşiktaş’a gitmem. Araya tuhaf tipler giriyor orada... İşin içine siyaset-şiddet karıştıranla alakam olmaz... Ben haklıyım, gece eve döndüğümde de haklı kalmak istiyorum” dedi.

*

Başbakan, Reuters muhabiri Birsen Altaylı’ya “Kim bunlar?” diye sorunca yazmak istedim... Anlamaya çalışmıyorsunuz, hiç değilse tanımaya çalışın onları! Onlar CHP’li değil, ‘CHP zihniyetli’ hiç değil! 5 gün eylem yapıp altıncı gün omuz omuza çöp toplayacak kadar zarif, polise taş atan, kaldırım taşı söken, arabaları ateşe veren vandallarla karıştırılmayacak kadar ülkesini seven insanlar onlar... Ve haberiniz olsun: Karışan ve karıştıran görünce tüyleri diken diken oluyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder