Candaş Tolga Işık Kim daha çılgın?
HABERİ PAYLAŞ

Kim daha çılgın?

Haberin Devamı

Partiler 7 Haziran sabahı seçmenin oyunu alabilmek için vaatlerini sıralamaya başladı. Bu sıralar en fazla Kılıçdaroğlu’nun vaatleri konuşuluyor.
Kemal Bey’in öne çıkan vaatleri; emekliye çift maaş, asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılması ve kredi kartı borçlarının faizinin yüzde 80’inin silinmesi...
* * *
İktidar cephesinden dün bu vaatlere bir eleştiri geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kaynak göstersinler, oyumu CHP’ye vereceğim” dedi.
* * *
Kemal Bey, vaatlerine o kadar güveniyor ki, emekliye çift ikramiye vereceğinin sözünü noterden tasdik ettirdi ve “Sözümü tutamazsam, bana hesap sorabilirsiniz” dedi.

[[HAFTAYA]]

* * *
Vay be 13 yıldır metrodan tut metrobüse, üçüncü köprüden tut Kanal İstanbul’a kadar dev hatta çılgın projelere imza atan ve bunların büyük bir kısmını hayata geçiren AK Parti iktidarı, “Emekliye hepi topu yılda 2 maaş ikramiyeye kaynak yok” diyor, öyle mi?
* * *
Bu “çılgın” projeler yap-işlet-devret modeliyle yapılıyor olsa da, bütçeye maliyeti buna rağmen bir hayli fazla.
Çünkü devlet, bankalara bu projeler için hazine garantisi veriyor. Ayrıca yapan firmaya da alım garantisi veriyor. Yani “devletin cebinden 1 kuruş çıkmadan” tek kaldırım taşı dahi döşenemiyor.
* * *
Demem o ki; çevrecilerin, şehir planlamacılarının, mimarlar mühendisler odasının tüm itirazlarına rağmen Kuzey ormanlarının ortasından geçen üçüncü köprüyü yaparken, üçüncü havalimanı inşaatına başlamışken, her gün çılgın proje üretirken, ülke ekonomisini tamamen inşaata tahvil etmişken, emekliye verilecek 2 maaş ikramiyenin kaynağını sormak abestir.
* * *
Sürekli kalkınmadan, büyümeden, refahtan söz eden AK Parti’nin proje üretmekte, toplu ulaşım çözümlerinde, kentsel dönüşümde başardıklarını görmezden gelmek mümkün değil. Ama sosyal devlet olmanın, kalkınmanın anahtarlarından biri de çalışanın, emeklinin daha insani şartlarda yaşamasını sağlamaktır.
* * *
Kemal Bey bu vaatlerini gerçekleştirir mi bilmem...
Ama her konuşmasında dev projelerden söz edip, emekliye iki maaş ikramiye vermeye gelince “Kaynak yok” diyen kıymetli Maliye Bakanı’mız kusura bakmasın. Pek inandırıcı gelmiyor.
Adama sorarlar; İstanbul’u ortadan ikiye yarıp, bir kanal daha açacağını söyleyen mi, yoksa emekliye ikramiye sözü veren mi...
Kim daha “çılgın?”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder