Yaşam Kim demiş büyük bedene elbise bulunmaz diye!

Kim demiş büyük bedene elbise bulunmaz diye!

Paylaş
Kim demiş büyük bedene elbise bulunmaz diye!

Kim demiş büyük bedene elbise bulunmaz diye!

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr


Çevrenize bir bakın. Kilolu, kendini iyi hissetmeyen ne çok kadın var değil mi? Hepsinin ortak derdi hem modaya hem de bedenine uygun kıyafet bulamamak. Moda tasarımcısı Melike Çarpatan kendi gibi kiloluları düşünerek tüyolar verdiği bir blog açtı. Ardından da bir satış sitesi: www.dolabimiseviyorum.com. Siteyi keşfeden kilolular artık mutlu. Melike Çarpatan’ın sitesinden giyim tüyolarını okuyor, stillerine göre kıyafet alışverişi yapıyorlar. Sitede Verde, Yeni İnci, Batik gibi markaların, 42 bedenden 56 bedene kadar kıyafetlerini bulabiliyorsunuz.

O da kiloluymuş

Sitenin kurucusu Melike Çarpatan 31 yaşında. Modaya 6 yaşında merak salmış. Kilolu bir aileden gelen, kendi de kilolu olan Melike Çarpatan, her alışverişte kilolu olduğundan yakınırmış. Kıyafet bulmak her geçen gün daha da zor olmuş Melike için. Ailece eve mutsuz döner, çareyi terzilerde arar, kendi zevklerine göre kıyafet yaptırmak için zaman harcarlarmış. Bu durum Melike Çarpatan’ı hep olumsuz etkilemiş. Ailesini ve kendisini daha fazla mutsuz görmek istememiş. Modacı olmaya, bir gün modaya uygun, büyük beden kıyafetler yapmaya karar vermiş. Üniversitede güzel sanatlar fakültesinde İngilizce tekstil tasarımı okumuş. Pazarlama iletişimi ve halkla ilişkiler üzerine de master yapmış. Çok geçmeden iş hayatına atılmış. Bir tekstil firmasında çalışan Melike Çarpatan, ihracat, tasarım ve pazarlama direktörü olmuş. Bir süre sonra bir Türk markasının Danimarka’daki markalaşma çalışmalarını yürütmüş. Piyasayı yakından tanıdıktan sonra 25 senelik hayalinin peşinden gitmeye karar vermiş.

Önce blog sonra satış sitesi

İşe önce kendi bloğunu (blog.dolabimiseviyorum.com) açarak başlamış. Kadınlar sitesinde verdiği giyim tüyolarını çok beğenmiş. Ne yazık ki okuyucularından bazıları tüyolara uygun, kendi bedenlerine göre kıyafet bulamadıklarından dert yanmış. Bunun üzerine Melike Çarpatan kadınların işini kolaylaştıracak www.dolabimiseviyorum.com adresli sitesini kurmuş. Sitede hem özel tasarım hem de hazır giyim markaları satılıyor. Markalar arasında Önder Özkan, Berinza, L’orange de Candan gibi markaların özel tasarımları var. Ayrıca Zenbi, Batik, Passo plus, Eskiz, Nogg, Verda, Hede, Lamazzi, Yeni İnci, Mortakı, Elle markalarının da ürünleri satılıyor. Melike Çarpatan yakında yurtdışındaki tasarımcılarla çalışacaklarının müjdesini veriyor

İade mümkün

Melike Çarpatan’a internet alışverişinde değiştirme şansının olmadığını, kiloluların denemeden kıyafet almasının zor olduğunu, bu problemi nasıl çözdüklerini soruyorum. “Bunu birebir yaşayan bir kadın olarak yanıt vermek istiyorum” diye başlıyor söze. Melike Çarpatan “Önce bedeninizi, vücudunuzun problemli bölgelerini keşfetmeniz gerekiyor. Bunun için vücut ölçüsünün nasıl doğru alındığını yazan bir bölüm açacağız. Yakında sitede satılan kıyafetler beden ölçüsüne göre bulunabilecek. Eğer satın alınan kıyafet olmazsa 30 gün içerisinde sorgusuz sualsiz iade alabiliyoruz” diye yanıtlıyor. dolabimiseviyorum.com’un blogunda tüyolar da yer alıyor. Melike Çarpatan bel bölgesinin yeterli olmadığından şikayetçiyseniz dökümlü bluzlar, su gibi akıp giden düz gömlekler, V yakalar giyilmesini öneriyor. Kalçaları geniş olanlarınsa koyu renk pantolonlar, çan etekler tercih etmesi gerektiğini... Türkiye’nin her bölgesine kargoyla ürünlerini gönderen www.dolabimiseviyorum.com ‘a bayılacaksınız.

( 27.05.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı