Dünya Kim Jong-Un'dan yeni infaz! 5 kişiyi aynı şekilde öldürttü

Kim Jong-Un'dan yeni infaz! 5 kişiyi aynı şekilde öldürttü

Paylaş
Kim Jong-Un'dan yeni infaz! 5 kişiyi aynı şekilde öldürttü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un bu kez üst düzey güvenlik yetkililerini idam ettirdi. Uçaksavarlarla öldürülen 5 kişinin idam edilme sebebi ise Kim Jong-Un'u kızdıran yalan bir rapor hazırlamaları...

Kuzey Kore istihbarat servisi görevlilerinin gizli bir oturumda milletvekillerine aktardığına göre 5 üst düzey güvenlik yetkilisi "yalan rapor" hazırladıkları gerekçesiyle öldürüldü.

İnfaz edilen güvenlik yetkililerinin, yolsuzluk ve insan hakları ihlalleri gerekçesiyle ocak ayında görevden el çektirilen eski devlet güvenlik şefi Kim Won Hong'un departmanında çalıştı belirtildi.

İNFAZLARIN SEBEBİ SUİKAST OLABİLİR


Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyi Kim Jong-nam'ın Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin arkasında Kuzey Kore yönetimi olduğunu ileri sürmüştü. İnfazların Kuzey Kore lideri Kim'in üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın, Malezya'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili olmadığı tahmin ediliyor.

Babasının ölümünün ardından 2011'de iktidara gelen Kim'in daha önce de eniştesini ve bazı üst düzey yetkilileri idam ettirdiği belirtilmişti.

Kim'in eniştesi ve Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Chang Song Thaek'in, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2013'te uzun süre aç bırakılan köpeklerin önüne atılarak öldürüldüğü iddiası dünyada büyük tepki ile karşılanmıştı.

Haberin Devamı