Yazgülü Aldoğan Kim kimi nasıl niye aldatmış?
HABERİ PAYLAŞ

Kim kimi nasıl niye aldatmış?

Haberin Devamı

Duyduğumda kulaklarıma inanamadım: Dünya lideri, sevgi insanı, müstakbel Başkan Erdoğan “Beni aldattılar” diyor. Hem de nerede? TSK’nın gözbebeği kurmayların yetiştirildiği Harp Akademileri’nde! Nasıl aldatmışlar? Subaylar darbe yapacak demişler. Birlikte çalıştığı komutanların hapse girmesine içi razı olmamış ama önüne belge getirmişler.

Meğer o belgeler sahte, tanık ifadeleri yalan, CD’ler düzmece değil miymiş! Yıllarca ‘böyle yalan dolan olmaz, bu iddiaların aslı astarı, iler tutar tarafı yok, insanları zindanlara tıkıp öldürmeyin, süründürmeyin’ diye yazıp çizerken “Bu davanın savcısı benim” diye haykıran kimdi? Beşiktaş’ta pusu atan savcıların sırtını kim sıvazlıyor, bağımsız hukuk gereğini yapacak diye yalancı tanıkların sözünü kim ciddiye alıyordu?

Tahliye kararı alan hakimleri kim sürdü, davada uyuyan savcıları kim korudu? O dönem, bir özürle geçiştirilemeyecek kadar ağır tahribat yaratan bir iktidar ve cemaat ortaklığı sonucu TSK’nın zinde güçlerinin tasfiyesidir. Ve hâlâ tutuklu olan, davaları süren, sicillerine sabıkalı yazılmış, ordudan atılmış, kariyerleri sonlandırılmış, emeklilik hakları kaybolmuş, hatta tazminat ödemek zorunda kalan subaylar var. Ne olacak onlar? I am sorry mi?

[[HAFTAYA]]

CHP seçimi önce içinde yapıyor!

Kılıçdardoğlu’nun ön seçime girmesine niye şaştınız ki? Milletvekillerini, gidin seçilin de gelin diye sahaya süren, Veli Ağbaba ve Ercan Karakaş dışında kontenjan isteyen MYK üyelerine haklı olarak hırslanan Kılıçdaroğlu da elbet ön seçime girmeliydi: Zaten seçilemiyorsa da istifa etmeli! CHP bu seçimler için 2 yıl önce önemli bir karar aldı: Adayları parti üyeleri belirlesin dedi. Üstelik seçimler de hakim garantisiyle yapılıyor. Niye devrim? Çünkü şimdiye kadar, CHP dahil bütün partilerde milletvekillerini, genel başkan, genel sekreter ya da iki-üç kişi belirliyordu. Seçmen kendisine dayatılan listedeki adayı beğense de beğenmese de partiye oy veriyor, böylece aday da genel başkanın gözünün içine bakıyordu. Örgüt ise beğenmediği, hatta istemediği aday için çalışmıyordu.

39 kontenjan

Şimdi ne olacak? 85 seçim bölgesinin 55’inde adaylar ön seçimle belirlenecek. Geriye kalan 30 ilde zaten CHP’nin oyu çok az, adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Genel Başkanın kullanacağı kontenjan sayısı ise sadece 39. Türkiye genelinde, kontenjandan seçilmek için 461 kişi başvurdu. Bunlardan sadece 39’u aday olacak! İkisi dışında MYK üyelerinin kontenjana başvurması da tuhaf. Partiyi, üyelerin seçmek istemediği insanlar mı yönetecek? 29 Mart pazar günü yapılacak seçim için milletvekilleri dahil 1871 aday harıl harıl çalışıyor. Çünkü CHP’de listeye girmek yetmez, belli illerde en tepeye yerleşmek gerekiyor! Kılıçdaroğlu’nun, kontenjanları ön seçimden sonra dengesizlikleri gidermek için kullanacağı düşünülüyor.

Kadın adaylar

Ön seçimde yeterince kadın çıkmazsa kontenjana kadın koyması bekleniyor. Aday başvurusu yapan 649 kadının çoğu kontenjan bekliyor! Bence bunu en çok hak edenler, Parti Meclisi’ne seçildikleri halde cinsiyet kotasının erkek lehine işletilmesiyle listeden çıkartılıp yerlerine Mehmet Bekaroğlu ve Sencer Ayata’nın girdiği Nilden Postalcı ve Emel Yıldırım. Ön seçimde 2014 öncesi CHP’ye üye olan ve o bölgede oturan üyeler kimlikle oy kullanacak. Oy vereceklerin bir-iki isim değil, tüm listeyi doldurmaları gerekiyor.

Kale’den Çanakkale armağanı!


Çanakkale firması olan Kale’den ‘Unutma’ temalı bir armağan aldım. Dönemin askerlerinin kasketi, Boğazlar’ın haritası basılı bir tişört ve çanta! TGB’li gençlerin giyip yürüyüş yaptıkları kıyafete benziyordu. Giyip aralarına katılmak geldi içimden, teşekkür ederim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder