Önceki Fotolar

Kim Milyoner Olmak İster'de en çok dikkat çeken sorular

Kenan Işık, Selçuk Yöntem ve son olarak da Murat Yıldırım'ın sunucluğunu yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında birbirinden ilginç sorular soruldu. İşte Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan en dikkat çeken sorular

06 Ekim 2017, Cuma 13:20
A A

27 yıldır Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda keman çalan Tangör Ertaş'a, "Oturan Adamlar, Baloncu ve Paris'te Bir Sokak Tabloları ile ünlü ressam kimdir?" sorusu yöneltildi.Tereddütte kalan yarışmacı, önce 'telefonla joker' hakkını kullandı. Arkadaşının cevap verememesi üzerine sürenin bitmesine 5 saniye kala 'yarı yarıya joker' hakkını da kullandı.

'Fikret Mualla' şıkkı üzerinde karar kılan Ertaş, doğru cevabını vermesine karşın "Son kararım" demekte geç kaldı. Süre bittiği için elenen ve büyük hayal kırıklığı yaşayan yarışmacı, 1000 TL'lik ödülle stüdyodan ayrıldı.

Kısa bir süre önce yarışmanın sunuculuğundan ayrılan Selçuk Yöntem'in yerine Murat Yıldırım geçmişti.İşte Selçuk Yöntem'li Kim Milyoner Olmak İster'in unutulmayan soruları...

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 650. bölümünde, hakkında en çok konuşulan soru, 11 yaşındaki Ciro Ortiz'le ilgiliydi.

60 bin liralık soru şöyleydi: 11 yaşındaki Ciro Ortiz, Newyork Bedford metrosunda, pazar günleri saat 12 ile 14 arasında, 5 dakikalığına 2 dolar ücret alarak hangi hizmeti vermektedir?

Sorunun turist rehberliği, ses eğitmenliği, psikolojik danışmanlık ve fizik tedavi şıkları arasında kararsız kalan yarışmacı, joker haklarının hepsi de tükenince yarışmadan çekilme kararı aldı.

Selçuk Yöntem, yarışmacıya yanıt veriyor olsaydınız ne söylerdiniz deyince yarışmacı "turist rehberliği" yanıtınını verdi. 

Sorunun doğru yanıtı “psikolojik danışmanlık çıktı.İşte, Kim Milyoner Olmak İster'in diğer ilginç soruları...Siz olsanız ne cevap verirdiniz? 

Selçuk Yöntem’in sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster’ adlı yarışmada yöneltilen bir soru, sosyal medyanın en çok merak edilen konularından biri haline geldi.

Sunuculuğunu Selçuk Yöntem'in üstlendiği ve ATV’de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının dünkü bölümüne “tavla sorusu damga vurdu.

Soru şöyleydi: “İtalyancadan Türkçeye geçen “tavla kelimesinin kökeninin anlamı nedir?

Yarışmacı; şans, pul, tahta ve zar şıkları arasında kararsız kalınca telefonla joker hakkını kullandı. Telefonda soruya yanıt alamayınca yarı yarıya joker hakkını kullananmak istedi. Cevaptan emin olamayınca son joker hakkı olan çift cevap hakkını da kullanan yarışmacı “tahta doğru yanıtını vererek 30 bin TL’ye yükseldi.

60 bin TL değerindeki "ABD başkanlarının besledikleri resmi hayvanları arasında hangisi yoktur?" sorusu herkesi şaşırttı.

ABD Başkanları'nın besledikleri resmi hayvanlar arasında sırtlan, muhabbet kuşu ve su aygırı bulunurken zürafa ise beslenen hayvanlar arasında yer almıyordu.Telefon ve çift cevap joker haklarını kullanmasına karşın soruya yanlış olan 'su aygırı' ve 'sırtlan' cevaplarını veren yarışmacı, 15 bin TL ödül ile stüdyodan ayrıldı.

Hangi enstürmandan farklı nota çıkartabilmeniz için parmaklarınızı oynatmanız gerekmez?A: Trompet B: Borazan C: Flüt D: Ney 

Cevap: B: Borazan

Uçlu kalemlerde "0.5,0.7" gibi rakamlar hangisini ifade eder?A: Uçların uzunluğu B: Uçların esnekliği C: Uçların koyuluğu D: Uçların çapı 

Cevap: D: Uçların çapı

Ağrı dağının yamacında,4200 metrede bir göl vardır..." cümlesiyle başlayan "Ağrı Efsanesi" kitabının yazarı kimdir?A: Kemal Tahir B: Yaşar Kemal C: Orhan Kemal D: Fakir Boykurt 

Cevap: B: Yaşar Kemal

Kaşlarını çattığını" söyleyen biri hangi duyguyu yaşıyordur?A: Şaşkınlık B: Kızgınlık C: Hayranlık D: Pişmanlık 

Cevap: B: Kızgınlık

Bir konuda "mutabık" olduğunu söyleyen iki kişi hangisinden bahsediyordur?A: Anlaştıklarından B: Anlaşamadıklarından C: Tartıştıklarından D: Kararsız kaldıklarından

Cevap: A: Anlaştıklarından

Sedan, coupe, cabrio" hangi aracın türlerine verilen isimlerdir?A: Otomobil B: Kamyonet C: Motosiklet D: Fayton 

Cevap: A: Otomobil

Hayvancılıkla geçinen, genellikle Toroslarda yaşayan göçebe Türkler hangi isimle anılır?A: Tatar B: Boşnak C: Yörük D: Çerkes 

Cevap: C: Yörük

Geleceğe Dönüş" film serisinin zamanda yolculuk yapan kahramanın adı nedir?A: Marty McFly B: Luke Skywalker C: Jack Sparrow D: Tony Montana

Cevap: A: Marty McFly

Ey garip çizgilerle dolu han duvarları/Ey hanların gönlümü sızlatan duvarları" dizeleriyle biten "Han Duvarları" şiiri hangi şaire aittir?A: Faruk Nafiz Çamlıbel B: Abdülhak Hamit Tarhan C: Fazıl Hüsnü Dağlarca D: Ahmet Muhip Dıranas

Cevap: A: Faruk Nafiz Çamlıbel

Ağustos 2010'da hangi şehirde yaşanan trafik sıkışıklığının açılması tam 10 gün sürmüştür?A: Moskova B: Pekin C: Delhi D: Tokyo

Cevap: B: Pekin

Başta Kanada olmak üzere 17. ve 18. yüzyıllarda birçok Fransız kolonisinde hangisi para olarak kullanılmışıtır?A: Posta pulu B: Bitki Tohumu C: İskambil kağıdı D: Cam boncuk

Cevap: C: İskambil kağıdı

Daha çok eskiden, temiz ve düzenli olması için kapalı tutularak çocukların sokulmadığı odalar hangi isimle anılırdı?A: Misafir B: Kral C: Akraba D: Komşu

Cevap: A: Misafir

Yapılanın yanlış olduğunu bildiği halde buna izin vermek" anlamında kullanılan söz hangisidir?A: Baş koymak B: Göz yummak C: Dil dökmek D: Parmak basmak

Cevap: B: Göz yummak

Günümüzde popüler bir söz olan "şehir efsanesi" için eski kuşakların kullandığı kelime hangisidir?A: Teamül B: Tahayyül C: Tevatür D: Tezahür

Cevap: C: Tevatür

Hangi ülkenin tarihteki hükümdaları "Şah" unvanıyla anılır?A: İran B: Çin C: Mısır D: Moğolistan 

Cevap: A: İran

Çoğunlukla eski el yazması kitapların kenarlarında bulunan altın rengi süslemeler hangi sanat eserinin örneklerindendir?A: Tezhip B: Telkari C: Hat D: Gravür

Cevap: A: Tezhip

Kışın genellikle arabaların kaportasının üstünde uyumayı seven hayvan hangisidir?A: Köpek B:Kedi C: Sincap D: Güvercin

Cevap: B: Kedi

Evlerin girişlerinde ve koridorlara konulan, rüzgar estiğinde çeşitli güzel sesler çıkaran ev aksesuarı hangisidir?A: Müzik kutusu B: Rüzgar çanı C: Kedi merdiveni D: Çiçek dürbünü

Cevap: B: Rüzgar çanı

Şarkıya başlarken, koro şeflerinin tempo vermek için dörde kadar saymadan, rakamlardan önce söyledikleri söz hangisidir?A: Son B: Es C: Ses D: Dur 

Cevap: A: Son

Şirinler, ne renk kıyafet giyerler?A: Yeşil B: Mor C: Beyaz D: Siyah 

Cevap: C: Beyaz

Katalonya, Bask, Endülüs" bölgelerini gezdiyseniz nereye gitmişsiniz demektir?A: İspanya B: Fransa C: İtalya D: Hollanda

Cevap: A: İspanya

Antonio Salieri ile çekişmeleri "Amedeus" filmine de konu olan, Salieri tarafından zehirlendiği iddası bulunan besteci kimdir?A: Bach B: Beethoven C: Mozart D: Chopin

Cevap: C: Mozart

Hangisinde oluşan yara izleri genellikle çocukluk dönemini hatırlatır?A: Diz B: Bilek C: Burun D: Dirsek 

Cevap: A: Diz

Eskiden ilkokulda alınan resim defterinin üzerinde mutlaka hangi iki resim yer alırdı?A: Kalem ve kalemtraş B: Cetvel ve pergel C: Palet ve fırça D: Divit ve hokka

Cevap: C: Palet ve fırça

Bir iş sözleşmesine dayanarak gemide çalışan kaptan, subay, tayfa gibi kişilere ne ad verilir?A: Deniz adamı B: Tersane adamı C: Güverte adamı D: Gemi adamı

Cevap: D: Gemi adamı

Hangisiyle beraber şehir derin bir sessizliğe bürünür?A: Kar B: Yağmur C: Çiy D: Sis 

Cevap: A: Kar

Hemen hemen her mahallede bulunan Karadenizli bakkalar genellikle hangi isimle anılır?A: Laz bakkal B: Reis bakkal C: Şen bakkal D: Dost bakkal

Cevap: A: Laz bakkal

Süper Lig'de sezon başında her takım deplasman maçları için hangisini önceden belirler?A: Hakem seçimi B: Maç saati C: Stad seçimi D: Forma rengi

Cevap: D: Forma rengi

Barışı savunan, kendilerine uzatılan silahlara çiçek koyan ve birçok filme konu olan kuşak hangi isimle anılır?A: 48 kuşağı B: 58 kuşağı C: 68 kuşağı D: 78 kuşağı

Cevap: C: 68 kuşağı

Efsaneye göre, Büyük Tufan'da Nuh peygamber'in gemisinde, elde kalan az miktarda erzakla ilk kez yapılan yiyecek nedir?A: Keşkek B: Aşure C: Çiğköfte D: Tarhana

Cevap: B: Aşure

J.J Abrams'ın yönetmenliğini yaptığı "The Force Awakens- Gü. Uyanıyor" filmi hangi serinin son filmidir?A: Transformers B: James Bond C: Matrix D: Star Wars

Cevap: D: Star Wars

Annemleyiz ama aslında o teyzenmiş. Teyzemle bakkala gidiyoruz. Bakkal para üstü vermiyor, böyle uçarak kapıdan çıkıyor" diyen biri ne anlatıyordur?A: Bilmece B: Fıkra C: Rüya D: Masal

Cevap: C: Rüya

Bir şeyi cepheden gördüğünü söylüyorsanız ne taraftan bakıyorsunuz demektir?A: Karşı B: Yan C: Arka D: Üst

Cevap: A: Karşı

Çay bahçeleri ve kahvehanelerde iskambil destesi, hangi sayı söylenerek istenir?A: 51 B: 52 C: 53 D: 54

Cevap: B: 52

Gündüzsefası" adıyla da bilinen, kenarları mavi bir çizgi ile çevrili beyaz, mavi veya mor çiçekler açan bitki hangisidir?A: Gelin çiçeği B: Mum çiçeği C: Kahkaha çiçeği D: Kabak çiçeği

Cevap: C: Kahkaha çiçeği

Meclis henüz başkan seçmeden yapılan oturuma kim başkanlık eder?

Cevap: D

Britanya'yı protesto için ''Tuz Yürüyüşü'' yapan, doğum günü olan 2 Ekim'i BM'nin ''Şiddete Hayır Günü'' seçtiği lider kimdir?

Cevap: C

Önüne dön" kimin çok sık kullandığı bir sözdür?A: Nikah memuru B: Öğretmen C: Cerrah D: Garson

Cevap: B: Öğretmen

Çatlakların Şükran" , "Elekçilerin Hasan" sözlerindeki "çatlak ve elekçi" lakaplarıyla hangisi kastedilmektedir?A: Aileleri B: Yetenekleri C: Memleketleri D: Meslekleri

Cevap: A: Aileleri

Derman,Şifa,Deva" hangisine sıklıkla verilen isimlerdir?A: Eczane B: Çilingir C: Lokanta D: Kasap

Cevap: A: Eczane

Bir kişiyle akrabalığınız kan yoluyla değilde evlilik yoluyla oluştuysa, o kişi neyiniz olur?A: Hasım B: Hemşehri C: Hısım D: Halef

Cevap: C: Hısım

Meracılık" yaptığını söyleyen birinin işi hangisiyle ilgilidir? A: Çiftçilik B: Ormancılık C: Madencilik D: Hayvancılık

Cevap: D: Hayvancılık (ntv.com.tr)