Siyaset 'Kimden aldın af yetkisini?'
Paylaş
'Kimden aldın af yetkisini?'

Başbakan Erdoğan, genel af önerisi yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na “Sana o yetkiyi kim verdi?” diye seslendi

‘GIDIM SU İÇİRMEZ’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan referandum mitinglerine dün Konya ile devam etti. Hükümet Meydanı’nda konuşan Erdoğan’ın hedefinde PKK’lı teröristlere ‘Genel af’ önerisi yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan şöyle konuştu: Anamuhalefetin genel başkanı Tunceli’ye gidiyor ‘Genel af çıkaracağız’ diyor. Bir defa anamuhalefetin genel başkanı sen bu yetkiyi nereden aldın, sana bu yetkiyi kim verdi? Parlamentonun yüzde 65’ine sahip olan AK Parti sana o yolda bir gıdım su içirmez. Neyi çıkarıyorsun sen!

BAHÇELİ DE HEDEFTE

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklenen Erdoğan şunları söyledi: ‘Genel af çıkaralım’ diyen zihniyetle şu anda MHP’nin yönetici zihniyeti aynıdır. Bizim için kalkıp diyor ki, ‘Terörist başını affedecek’. Yazık, yazıklar olsun. Ne benim ne arkadaşlarımızın genlerinde böyle bir şey yok. Teröristbaşını size teslim ettiler. Teslim edenlere ‘Onu idam etmeyeceğiz’ sözünü veren sensin Bahçeli. Teröristbaşının affı bizim kitabımızda yok.”

Haberin Devamı

‘BU NE MUHABBET’

Referandumda ‘Evet’ oyu isteyen Erdoğan, muhalefetten ve yüksek yargıdan gelen “Yargıyı ele geçirecekler” iddiasına “Bizden önceki Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay, yargıya 3 bin kişi atadı” dedi.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile Seyfi Oktay arasındaki telefon görüşmelerini de hatırlatan Erdoğan, “Telefon muhabbetleri oluyor bazılarının. HSYK’nın üst kademelerine de yansıyor, biliyorsunuz. İşte bir atama vardı da, bununla ilgili bir söyleşi yaptık filan. Bu ne muhabbet, bu ne muhabbet? İşte bu devran değişiyor” diye ekledi.