Nedim Şener Kime niyet kime kısmet
HABERİ PAYLAŞ

Kime niyet kime kısmet

Haberin Devamı

Odatv davasında mahkeme heyetinin arkasındaki “Adalet Mülkün Temelidir” sözünü gösterip,“Bu yazının hakimlerin arkasında değil onların görebileceği şekilde önlerinde asılması lazım” demiştim. Şimdi hepsi Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu için mesleklerinden atılan firari mahkeme heyetine,“Türkiye’de hukuktan ve adaletten umudum yok ama bir ilahi adalet var” demiştim. İşte dün öyle bir gündü. FETÖ’cü hakim ve savcıların darbe yargılaması adı altında adaleti katlederek yürüttükleri Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü Silivri salonlarında dün FETÖ’cü polislerin yargılanmasına başlandı. Oysa Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı 2008’de o salonun tanıtımını ballandıra ballandıra yapmıştı, 'öyle büyük, şöyle modern' diye. Ama daha Ergenekon duruşmaları başlamadan çatısı çökmüştü salonun. Tıpkı adaletin çatısının çökmesi gibi.

Duruşma değil ‘tiyatro’ salonu

Silivri’de yargılama adı altında 2009’da başlayan tiyatro 2013 yılı 5 Ağustos’unda sonuçlandı. 276 kişi arasında beraat eden yok gibiydi. Karar duruşması günü Silivri'deydim. Heyet görünümlü FETÖ’cü teröristler kararı açıklamadan, jandarma kapıları tutmuştu bile. Aynı tiyatro aynı salonda Balyoz davasında da sergilendi. 376 asker sahte delillerle öbek öbek yargılandı. 11 Şubat 2011 günkü duruşma unutulmaz: Mahkeme heyeti görünümlü FETÖ’cü terörist yargıçlar tam 101 kişi için bir anda tutuklama kararı verdi. Salonun kapıları kapatıldı ve insanlar aileleriyle vedalaşamadan hemen kampusun içindeki kapalı cezaevi hücrelerine atıldılar. O soğuk şubat günü asker eşlerinin, kızlarının gözyaşları içinde salonun dışına kendilerini attığını dün gibi hatırlıyorum. O salon adalet dağıtılan bir yer değildi. Sanıkların aşağılandığı, savunmaların 15 dakika ile sınırlandırıldığı, izleyicilerin bile görüntü ve ses kayıtlarının tutulduğu bir cehennem kazanıydı. Silivri soğuktu ama salon adaletsizlikten yanıyordu.

Adaletin kırıntısı yoktu

Yargılananlar adaletin kırıntısının olmadığını gördü. Ama onun bile çok görüldüğü insanlar oldu; Türkan Saylan, Kuddusi Okkır, İlhan Selçuk, yarbay Ali Tatar gibi. Ama artık devran döndü. Şimdi o salonlarda o kumpasların mimarı FETÖ’cüler yargılanıyor. Hem de öyle teşebbüs mü, plan mı ne olduğu bilinmeyen Ergenekon davaları gibi değil, tam 246 kişinin şehit olmasına 2 bin 500 kişinin yaralanmasına yol açan tanklı, bombalı, uçaklı, silahlı darbe girişiminden dolayı. Oysa Silivri'deki yeni salon inşaatına firari FETÖ’cü eski İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen bizzat nezaret etmişti. Ne planları vardı! MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibini yargılayacaklardı. 17/25 Aralık operasyonları ile amaçlarına ulaşsalardı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi ile AKP’lileri yargılayacaklardı. Hatta eğer kanlı darbeyi gerçekleştirebilselerdi siyasetçileri, askerleri, polisleri, gazetecileri yani on binlerce insanı yargılayacaklardı. Ama dedim ya kime niyet kime kısmet. Kim bilir ölmeden kaç kez söyleyeceğim şu sözü; ilahi adalet işte...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder