Siyaset 'Kimin karakteri bozuk' kavgası
Paylaş
'Kimin karakteri bozuk' kavgası

TBMM Genel Kurulu'nda Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında tartışma yaşandı

Genel Kurul'da, Türkiye ile Libya Arasında Askeri Eğitim İşbirliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı birinci maddesi üzerinde CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk söz aldı.

"Gözyaşı diplomasisiyle, ağlamakla hiçbir yere gidemeyiz. Türk Dışişleri Bakanı politikasının gözden geçirmesi lazım. Bu politikanın yanlış olduğunu görmesi lazım. Türkiye, kendi dışındaki zorluklardan dolayı savunma ihtiyacına düşmemeli" diyen Korutürk, yanlış dış politikadan dolayı, Türkiye'nin, en dost ülkelerden dahi tehdit gördüğünü savundu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in "komisyonda sıralarında oturanlar kişilik sahibi değil" sözleri Genel Kurul'da tartışma yarattı.

Genç, "Büyük devletlerin hiç birisinin temsilcisi ağlamaz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, söz alarak, "Kişilikten bahsetmeye hakkın var mı? Ağlamak, insan olmanın gereğidir. Yeri geldiğinde üzülürsün, sevinirsin. Sizde o ruh, duygu yoksa sizi kamuoyuna havale ediyorum" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakan Taner Yıldız da söz alarak, AK Parti'nin on yıldan bu yana siyasetin saygınlığını korumaya azami ölçüde gayret ettiğini kaydetti.

Yıldız, şunları söyledi: "TBMM'nin saygınlığını korumaya çalışırken ne yazık ki burada yüz karası olan, bu manada ünü Türkiye'nin dışına taşmış olan, kişilik bozukluğu olan tipler
de var. Ben bir psikolojiyle uğraşan birine 'ciddi bir meseleyi anlatan birisi hemen 3-4 saniye sonra gülebiliyorsa, bu nasıl bir durum insani açıdan?' diye sordum. Bana 'karakter bozukluğu da olabilir, kesin kişilik bozukluğu vardır' dedi.

Buradaki seviyeyi korumamız lazım. AK Parti ve CHP'den, MHP'den bazı arkadaşları da katarak söylüyorum, buna dikkat ediyorlar. Bizim böyle karakter bozukluğu olan kişiyle problemimiz yok ama o partinin karakter bozukluğu olan arkadaşla problemi var."

"Doktora muayene olalım"

Kamer Genç de yeniden söz alarak, "Gelsin doktorlara muayene olalım, hangimizin karakteri bozuk" karşılığını verdi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da söz alarak, "Düşünce bozukluğu, söylem bozukluğu, yanlış ifade denilebilir. Bir bakanın, halkın oyunu alarak seçilmiş birine karakter bozukluğu teşhisi koyması yanlıştır" diye konuştu.

Uzunırmak "Sayın Bakan, 'MHP Grubu'nun bir kısmı, CHP Grubu'nun bir kısmı' diyerek diğer kısımda kalanları da itham ettiği insanların yerine mi koyuyor?" diye sordu.

Bakan Yıldız, oturduğu sıradan, sözlerinin Kamer Genç'e yönelik olduğunu söyledi.

Uzunırmak, konuşmasının ardından kürsüden yerine gelirken, AK Parti sıralarından laf atılması üzerine AK Parti sıralarına doğru yürüdü. Uzunırmak'ı milletvekilleri engelledi.

CNN TÜRK

Haberin Devamı