Gündem Kimliği 71 yıl sonra çıktı

Kimliği 71 yıl sonra çıktı

Paylaş
Kimliği 71 yıl sonra çıktı

Diyarbakır'da yaşayan Zeynep Bayram'ın kimliği 71 yaşında çıktı

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi’ne bağlı Recep Köyü Muhtarı Ahmet Bayram’ın dini nikahlı eşi Zeynep Bayram 71 yaşında kimliğine kavuştu. Recep Köyü’nde 1939 yılında dünyaya gelen Zeynep Bayram, anne ve babasının kimliği olmadığı için evlenmesine rağmen resmi nikahı yapılamadı.

Haberin Devamı

Köy Muhtarı Ahmet Bayram ile evli olan Zeynep Bayram’ın kimlik alma mücadelesi, Kaymakam Nesim Babahanoğlu ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İrfan Doğanoğlu’nun yardımıyla sonuca ulaştı. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İrfan Doğanoğlu, Zeynep Bayram’ın başvurusu üzerine hazırlanan dosya evraklarının İçişleri Bakanlığı’na gönderildiğini belirterek, “Biz vatandaşımızın kaydını yeniden yaparak evrakını aralık ayında İçişleri Bakanlığı’na teslim ettik.

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 16 Temmuz'da nüfusa kaydı yapıldı” dedi. Recep Köyü Muhtarı Ahmet Bayram da eşi Zeynep'in artık bir kimliğinin olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Ahmet Bayram, “Devletimize sonsuz teşekkür ediyorum. Eşimin 71 yıl sonra nüfus cüzdanı oldu. Allah devletimizi daim etsin, zeval vermesin” dedi. Kimliğine kavuşan Zeynep Bayram ise “Artık devlet kayıtlarında benim adımın olduğunu bilmek bile beni sevindiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Levent BOZTEPE/DHA