Gündem Kimliği kayboldu, hayatı kabus oldu

Kimliği kayboldu, hayatı kabus oldu

Paylaş
Kimliği kayboldu, hayatı kabus oldu

Kimliği kayboldu, hayatı kabus oldu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce kimliğini kaybeden inşaat işcisi Mehmet Kurkmaz’ın (36), başına gelmeyen kalmadı.
Bu süre içerisinde adına hayali tekstil şirketi kurulan ve dört gün cezaevinde yatan Kurkmaz, hakkında 250 bin lira tutarında karşılık çek vermekten 4 ayrı kentte dava açıldı.

Haberin Devamı

Evli ve 4 çocuk babası olduğunu söyleyen Kurkmaz, ailesinin geçimini inşaatlarda çalışarak sağlamaya çalıştığını söyledi.
5 yıl önce Samandağ’dan Antakya’ya gelirken dolmuşta cüzdanını çaldırdığını belirten Kurkmaz, hemen gazeteye zayi ilanı verip, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan aldığı belge ile yeni kimlik çıkarttığını söyledi.

Yeni kimlik çıkartmasına karşın geçen 5 yıllık süreçte başına gelmeyenin kalmadığını belirten Kurkmaz, şöyle konuştu:

"Kimliğimi alan kişi, benim adıma İstanbul Bakırköy’de hayali bir tekstil şirketi kurmuş. Ayrıca, bankadan aldığı çeklerle başta İstanbul olmak üzere, Gaziantep, Kayseri ve Bursa’dan büyük kuruluşlardan 250 bin lira tutarında alışveriş yapmış. Oysaki ben bugüne kadar hiç Hatay dışına çıkmadım. İlk haciz geldiğinde ailece şok olduk. Komşulara durumu izah etmekte zorlandık. Ben inşaatlarda gündelik yevmiye ile çalışan biriyim. Nasıl tekstil şirketim olur? Derdimi bir türlü anlatamadım. Uykularım kaçtı, ailece perişan olduk. Hayatımda karakol, adliye binasına gitmemiştim. Bu olaydan tamamen temizlenmeden bana rahatlık yok."

Haberin Devamı

"GÖREVLİLER BİLE BANA ACIDI"

İlk haciz geldiğinde durumu görevlilere anlattığını, onların bile kendisine acıyarak geri döndüklerini belirten Kurkmaz, şunları kaydetti:
"İlk olarak gelen 9 bin 500 lira tutarındaki borç için 94 gün hapis cezam onaylandı. 4 gün cezaevinde yattım. Bana orada bir mahkum akıl verdi. ’Borcunu ödeyeceğini taahhüt et, cezaevinden çıkınca da çek karnesi veren bankaya ve karşı tarafa dava aç’ dedi. İmza örneğinin bana ait olmadığı belirlendi. Kimlik bilgileri bana ait ama fotoğraf değiştirilmiş. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ama yine de bu işten kurtulamadım."

Çocuklarını okula göndermek için kaymakamlıktan "Çocuk ve Kömür Yardımı" aldığını belirten Kurkmaz, "Kimliğimi kaybettiğimden bu yana sağlımdan oldum, her an evime haciz memurları geleceği endişesiyle uyuyamıyorum" dedi.

Yaşadığı kötü günleri unutamadığını ifade eden Kurkmaz, herkesin suçsuz olduğuna inandığını ancak, köklü çözüm bulunamadığını, son duruşmasının 29 Ekim 2010 tarihinde yapılacağını, ücretsiz avukat için baroya başvuracağını vurguladı.

Haberin Devamı

Kurkmaz, kendisinin yaşadığı bu olaydan herkesin ders çıkarmasını isteyerek, vatandaşlara "kimliklerinize sahip çıkın" çağrısında bulundu.

AA