Gündem Kimlik yenileme son tarihi ne zaman?

Kimlik yenileme son tarihi ne zaman?

Paylaş
Kimlik yenileme son tarihi ne zaman?

İnternette kimlik yenileme son tarihine ilişkin aramalar arttı. Vatandaşlar eski kimliklerini ne zamana kadar kullanabileceklerini merak ediyor. Peki, Kimlik yenileme son tarihi ne zaman? İşte detaylar…

Kimlik yenileme tarihi internette en çok aratılan konuların başında geliyor. Vatandaşlar eski kimliklerini ne zamana kadar kullanabileceğini merak ediyor. Peki, Kimlik yenileme son tarihi ne zaman? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI NEDİR?

Kişinin Türk vatandaşı olduğunu ve aile kütüğüne kayıtlı bulunduğunu gösteren, elektronik sistemler aracılığı ile kimlik tespit ve kimlik doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla kişiye özgü veriler ile biyometrik fotoğraftan oluşan, vize muafiyeti olup anlaşma yapılan ülkelere gerçekleştirilecek seyahatlerde seyahat belgesi olarak da kullanılan kimlik kartıdır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır.

Haberin Devamı

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Randevulu veya randevusuz olarak yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

KİMLİK KARTI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.

KİMLİK KARTI BEDELİ KAÇ TL'DİR?

Değerli kağıt bedelleri her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenmekte olup, 2019 yılı için; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 22,50 TL., kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 45,00 TL. değerli kağıt bedeli alınmaktadır.