Gündem Kimse Senem'i kurtarmaya gitmemiş

Kimse Senem'i kurtarmaya gitmemiş

Paylaş
Kimse Senem'i kurtarmaya gitmemiş

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde iskelede dalganın çarpması sonucu denize düşerek kaybolan Senem Kasap'ın suya düştüğü anda kimsenin yardımda bulunmadığı belirtildi

Önceki gece saat 22.00 sıralarında Fındıklı'nın Merkez Mahallesi'nde bulunan 30 metre uzunluğundaki iskelede meydana gelen olayda, Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören 3'ü kız 8 öğrenci, kaldıkları yurdun karşısındaki iskelede gezmeye çıktı.

Bu sırada büyük bir dalganın çarpması sonucu Büro Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Senem Kasap (21) iskeleden denize düştü. Düşme tehlikesi geçiren bir öğrenci iskele kenarındaki babaya tutunarak, diğeri ise arkadaşlarının yardımıyla kurtuldu.

Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan'ın açıklamaları ise acı gerçeği gözler önüne serdi. Alkan, olay gecesi hava şartlarının çok kötü olduğunu hatırlattı ve, "O gece büyük bir dalga geldi ve Senem'i aldı. İki öğrenci de aynı tehlikeyi atlattı ancak diğer arkadaşları onları tutmayı başardı.

Çok kötü hava şartları vardı ve dalgalar çok yüksekti. Buna rağmen Senem 15 dakika süreyle su üzerinde gözüktü. Olayı duyar duymaz Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdik. Ancak hava koşulları daha da kötüleşince Senem su üzerinde görünmez oldu" dedi.

Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'nde görevli 4 balık adamın zemini tarayarak yaptığı arama çalışmalarına Trabzon Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot da denizden destek verdi.

Ayrıca polis ve sivil savunma ekipleri de kıyı taramasına yeniden başladı. Arama çalışmalarını bir çoğu öğrenci olan yaklaşık 150 kişi kıyıdan takip etti. Senem Kasap'ın dün Samsun'dan gelen anne, baba ve kardeşi ise Derepazarı'ndaki evlerinden çıkmadı. Kasap ailesi adına Senem Kasap'ın dayı ve amcaları arama çalışmalarını izledi.

Muhammet KAÇAR-Tamer KARATAŞ/RİZE (DHA)