Bilim - Teknoloji Kinect'in Algı Yeteneği Artıyor mu?
Paylaş
Kinect'in Algı Yeteneği Artıyor mu?

Microsoft'un Xbox 360 konsolu için geliştirdiği Kinect, Eurogamer'ın iddiasına göre elden geçirilecek! Peki cihazdaki güncelleme nasıl olacak ve ne getirecek?

Çok yakında Microsoft'un yeni nesil hareket algılama sistemi Kinect'e bir güncelleme gelecek. İddialara göre, derinlik sensörünün yetersiz olduğu düşünülen Kinect, bu alandaki çözünürlüğü artırılacak. Yayınlanacak bir firmware ile güncellenecek olan Kinect'in, 320x240 olan derinlik sensörünün çözünürlüğü, 640x480'e yükseltilecek.

Haberin Devamı

Veri Akışı Artacak Bu güncellemeyle beraber saniyede 15/16 MB olan veri transferi, 35 MB/s değerine ulaşacak. Bütün bu düzenlemeyle birlikte cihaz, hareket algılamak konusunda eskisinden çok daha hassas bir hale gelecek. Böylelikle parmaklardaki ufak kıpırtılar bile algılanabilecek. Henüz Eurogamer'ın iddiasına Microsoft cephesinden bir yanıt gelmedi. Firma, aksi yönde bir açıklama yapmadığı sürece, Kinect üzerinde gerçekleştirilecek olan bu güncellemenin gerçek olma ihtimali artmaya devam edecek. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.