Magazin Kıraç'tan Kerkük tepkisi: Kerkük Türk değilse bu türkü kimin!

Kıraç'tan Kerkük tepkisi: Kerkük Türk değilse bu türkü kimin!

Paylaş
Kıraç'tan Kerkük tepkisi: Kerkük Türk değilse bu türkü kimin!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan bağımsızlık referandumuna Kıraç'tan da tepki geldi

Şarkıcı Kıraç Kerkük gündemine tepkisiz kalmadı. "Kerkük, Kürttür" ifadesini kullanan Barzani'ye Kıraç'tan tepki geldi.

Kıraç, Barzani'nin 25 Eylül'de yapılacağını duyurduğu, Türkiye dahil pek çok ülkenin sert tepki gösterdiği bağımsızlık referandumuna dikkat çeken bir klip çekti.

Klibin yönetmeni Kemal Başbuğ. Söz ve müziği anonim. Şarkıyı Kıraç düzenledi. Kıraç klibi yayınlamadan önce "Öyle bir klip çektik ki anlatamam! Beklediğinize değecek sanırım. Uzun zamandır bu denli heyecanlanmamıştım" dedi.



Takipçileri tarafından merakla beklenen klip bir süre sonra sosyal medyadan yayınlandı. Kıraç klibini sosyal medyada "Hey! Size söylüyorum! Kerkük Türk değilse bu türkü kimin!" mesajıyla duyurdu.



Kıraç’ın seslendirdiği “Kerkük Zindanı” türküsünü daha önce de Cem Karaca seslendirmişti.

KERKÜK'TE NE OLUYOR?


Irak'ta Kürtlerin ağırlıkta olduğu Kerkük İl Meclisi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül Pazartesi günü yapılmasını kararlaştırdığı sözde bağımsızlık referandumuna katılma kararı almıştı.

Nüfusun yaklaşık 250 binini Türkmenlerin oluşturduğu Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi, Kerkük'ün referanduma katılmasının "tehlikeli" olduğunu vurgulayarak oylamayı boykot edeceğini söylemişti.

Irak'ta merkezi hükümet de bağımsızlık referandumuna şidddetle karşı çıkıyor.

IKBY lideri Mesud Barzani, Kerkük için savaşa girip girmeyecekleri sorusuna, "Herhangi bir grup Kerkük'ün durumunu güç kullanarak değiştirmeye çalışacaksa her bir Kürdün bunun için savaşa hazır olduğunu bilsin" şeklinde yanıt vermişti.

Haberin Devamı