Gündem Kiracının intikamı!

Kiracının intikamı!

Paylaş
Kiracının intikamı!

Kiracının intikamı!

Bazı kiracılar, ev sahiplerinin kendilerine haksızlık yaptığını düşündükleri için ayrıldıkları eve, tuvalet deliğine beton dökme, lavaboyu tıkama, elektrik tesisatını kullanılamaz hale getirme ve kapı kollarını kırma gibi zararlar veriyorlar.

Haberin Devamı

Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, ev sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlıkların sık yaşanabildiğini söyledi.

Ev sahiplerinin ve kiracıların sorumluluklarını bilerek hareket etmesi gerektiğini ifade eden Büyüknohutçu, "Dört duvarın tapusu size ait olabilir ancak içindeki yaşam kiracıya aittir. Her iki taraf da bunun bilinciyle kanunlara ve toplum ahlakına uygun hareket etmelidir. Ev sahibinin, bazı olağan dışı durumlar hariç kiracının hayatına karışma hakkı yoktur" dedi.

Büyüknohutçu, Kiracılar Derneği olmalarına karşın sadece kiracılara değil kendilerinden destek isteyen ev sahiplerine de yardımcı olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ev sahipleri de bazı kötü niyetli kiracılardan şikayetçi oluyor. Bazı kiracılar, kendilerine haksızlık yaptığını düşündükleri ev sahibine kızdıkları için yaşadıkları eve zarar vererek ayrılıyorlar. Bu konuda bize gelen şikayetlerin başında ampul duylarının sökülüp götürülmesi var. Kiracılar, bunları neden söküp götürür anlayamıyorum. Bazıları da tuvalet deliğine beton dökerek, lavaboyu tıkayarak, kapı kollarını kırarak eve zarar veriyor. Çelik kapıyı söküp götürenler, elektrik tesisatını kullanılamaz hale getirenler bile oluyor. Pense yardımıyla kabloları çekip, tesisata büyük zarar bile verebiliyorlar."

Haberin Devamı

FATURALARIN YÜKÜ DE EV SAHİPLERİNE

Büyüknohutçu, kiracıların elektrik, su ve doğal gaz faturaları, aidatları ve son ayın kirasını ödemeden evden ayrılmasıyla ilgili şikayetler de aldıklarını belirterek, bu konularda ev sahiplerine yol gösterici olmaya çalıştıklarını anlattı.

Bazılarının taşınmaza zarar vererek, faturaları ödemeden kaçarak bütün kiracıları zan altında bıraktığını ifade eden Büyüknohutçu, şunları kaydetti:
"Bu durumda ev sahibi, evini yeni kiralayacağı kişiye ağır şartlar koşabiliyor. Ev sahipleri, bütün kiracıların aynı olmadığını bilmelidir. Evi zarar görenlerin ilk yapması gereken, hiç zaman kaybetmeden mahkeme tespiti yaptırmasıdır. Kiracı evden ayrıldığı anda tespit yaptırılırsa, zararın bedelini alabilirler. Birkaç gün sonraya bırakılırsa, kiracı reddedebilir ve zararın telafisi zor olur. Kiracılar, kendisine haksızlık yapıldığını düşünüp zarar veriyor ancak bunu hukukla çözmesi gerekiyor. Eve verdiği zararı ödemek zorunda kaldığında pişman olabilirler."

Haberin Devamı

Zafer Akpınar / AA