Gündem Kiracıya tecavüze 18 yıl

Kiracıya tecavüze 18 yıl

Paylaş
Kiracıya tecavüze 18 yıl

Samsun'da 30 yaşındaki kiracısı A.K.'ya 2 yıl önce tecavüz eden ev sahibi 47 yaşındaki Cengiz Hakalmaz, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi’nde yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda, iddiaya göre Cengiz Hakalmaz, 5 katlı binanın alt katında eşiyle birlikte oturan kiracısı A.K.’ya evde kimsenin olmadığı sırada tecavüz etti.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Ardından da ölümle tehdit edip olayı kimseye anlatmamasını söyledi. Hakalmaz, bu olaydan 2 ay sonra saat 22.00 sıralarında bulaşık süngeriistemek için A.K.’nin kapısını çaldı.

A.K’nin “Bulaşık süngeri yok” deyip kapıyı kapatmak istemesine rağmen zorla eve girdi. Ardından da genç kadının ağzını eliyle kapıp yere yatırdı ve üzerindeki elbiseleri çıkartmaya çalıştı. A.K.’nın bağırması üzerine de korkup kaçtı.

Genç kadın, başına gelenleri hurdacılık yapan eşi 33 yaşındaki A.K.'ye anlattı. Daha sonra karı- koca polise giderek ev sahipleri Hakalmaz’dan şikayetçi oldu.

SUÇU KABUL ETTİ

Yapılan yargılamalar sırasında suçlamaları kabul eden Cengiz Hakalmaz pişman olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlk olayda, onların evinde tadilat yapıyorduk.

"ZORLA TERS İLİŞKİYE GİRDİM"

Kadının eşini tahta ve çivi alması için evden uzaklaştırdım. Sonra da kendisiyle zorla ters ilişkiye girdim. Birine söylemesi halinde kendisini öldüreceğimi söyledim.

İkinci olayda ise evde yalnız olduğunu anlayınca, kapıyı iterek içeri girdim. Kendisini yere yatırıp elbiselerini çıkardım. Karşı koymaya çalışıyordu.

Ben de pantolonumu çıkardım. Ancak ilişkiye girmedim. Bağırmaya başlayınca kendi daireme gittim” diye ifade vererek pişman olduğunu söyledi.

"CİNSEL BİRLEŞME KORKUSU YAŞIYORUM"

Duruşmaya katılan A.K. ise, yaklaşık 4.5 yıl önce evlenmesine rağmen, cinsel birleşme korkusu yaşadığı için psikolojik tedavi gördüğünü dile getirerek, “Bu olay benim psikolojimi tamamen bozdu. Bana iki kez saldırdı. Birinde tecavüz etti. Diğerinde ise bağırınca korkup kaçtı. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ıncı İhtisas Dairesi tarafından genç kadına verilen raporda ‘olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunun belirtildiğini’ açıklayarak, tutuklu yargılanan Cengiz Hakalmaz’ı ‘tecavüz, konut dokunulmazlığını ihlal ve tehdit’ suçlarından 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)

2