Siyaset K.Irak'ta kritik görüşme
Paylaş
K.Irak'ta kritik görüşme

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt lider Barzani ile ateşkes ve demokratik süreç konusunda bir görüşme yaptı

İçişleri Bakanı Atalay ve beraberindekileri Erbil Havaalanı'nda bölgesel yönetimin yetkilileri karşıladı. Karşılamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik ve Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen de hazır bulundu.

İçişleri Bakanı Atalay, bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani ile görüşmek üzere Erbil'den Selahaddin'e geçti. Atalay ile Barzani görüşmede öncelikli olarak PKK'nın çekilmesini konuştu.

3 saat süren görüşmede ana konu terör örgütünün, Türkiye ile Irak sınırındaki faaliyetleri olurken, uzatılan ateşkes ve demokratik süreç de özel olarak ele alındı.

Görüşmede, Barzani'nin PKK'nın eylemsizlik kararının devam etmesi gerektiğini belirttiği, sorunların şiddetle çözülemeyeceğini ve yaşanan sürece katkı sağlamaya hazır olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Bakan Atalay, daha sonra Başbakan Berham Salih'le bir araya geldi. Görüşme sonrası Salih, ''Biz uluslararası yasalara riayet ediyoruz ve bölgemizde, herhangi bir komşu ülkeye tehdit unsurunu içimizde barındırmak istemiyoruz. Ama komşu ülkelerden de Irak'ın egemenliğine saygı duymalarını bekliyoruz'' dedi.

Haberin Devamı