Gündem Kiralık katili tükürüğü ele verdi

Kiralık katili tükürüğü ele verdi

Paylaş
Kiralık katili tükürüğü ele verdi

İstanbul Bayrampaşa'da evinde bıçaklanan 66 yaşındaki Mukadder Balcı'yı, mahkemelik olduğu müteahhitin tuttuğu kiralık katilin öldürdüğü ortaya çıktı

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Zafer Ünal’ın kolundaki ısırık izinden örnek alınarak katilin DNA’sı ele geçirildi.

Katilin kaçarken bir güvenlik kamerasına yakalandığı tespit edildi. Soruşturma sırasında Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mustafa T. adlı bir kişiyi gözaltına aldı.

Elektrik dolandırıcılığı suçundan daha önceden sabıkası bulunan bu kişi sevk edildiği adliyede tutuklandı. Ancak Mustafa T.’nin DNA örnekleri Zafer Ünal’ın kolundan alınan DNA örneği ile tutmayınca 20 gün sonra serbest bırakıldı.

ÇOK PARA HARCADI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri öldürülen Mukadder Balcı’nın 2000 yılında Bayrampaşa ve Sarıyer’de bulunan iki arsasını kat karşılığı verdiği müteahhitle de davalık olduğunu tespit etti.

Mukadder Balcı'nın, 62 yaşındaki müteahhit Osman Yazıcı’yı evrakta sahtecilik yapmak suçundan mahkemeye verdiği ve davayı kazanmak üzere olduğu belirlendi.

Bunun üzerine takibe alınan Osman Y.’nin son zamanlarda aynı mahallede oturan ve işsiz olan Barış B. ile sık sık görüştüğü belirlendi. Barış B.'nin de son zamanlarda çok para harcadığı tespit edildi.

Polis bu bilgi üzerine harekete geçerek Barış B., Osman Y. ile oğlu Cemil Y.(38) ve Mustafa K.'yi (20) gözaltına aldı.

EV, ARABA VAAT ETTİ, 15-20 LİRA VERDİ

Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorgulanan Barış B. suçunu itiraf etti. Aynı mahallede oturan ve Osman Amca dediği kişinin kendisine iyi davrandığını ve sürekli yemek ısmarladığını söyleyen Barış B. şunları söyledi: “Bir gün beni ve arkadaşım Mustafa K.’yı yazıhanesine çağırdı.

Bana bir kadının kendisini mahkemeye verdiğini ve zor durumda bıraktığını mutlaka ölmesi gerektiğini söyledi. Eğer işi yaparsak bize ev, araba alacağını hatta düğünümüzü bile yapacağını belirtti.

Önce ikimiz işi kabul ettik. Daha sonra Mustafa işten vazgeçti. Ben tek başıma gidip olayı gerçekleştirdim. Oğulları ile kavga edip oradan kaçmayı başardım” dedi.

Bu arada Barış B.’den alınan kan örnekleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Barış B.’nin DNA’sının olay sırasında Zafer Ünal’ın ısırdığı kolundan alınan tükürüğün DNA'sı ile aynı olduğu belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan Barış B., olayın azmettirici olduğu iddia edilen Osman Y., oğlu Cemil Y. ile Mustafa K., Eyüp Adliyesi'ne sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)