Ekonomi Kırgızistan mağduruna destek

Kırgızistan mağduruna destek

Paylaş
Kırgızistan mağduruna destek

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kırgızistan'da meydana gelen olaylar nedeniyle işyerleri zarar gören Türk işadamlarına destek vereceklerini söyledi

BÜYÜK TAHRİBAT VAR

Haberin Devamı

Yurt dışı müteahhitlik sektörünün potansiyelinin artırılması konusunda görüşmek üzere sektör temsilcileriyle bir araya gelen Çağlayan toplantı öncesinde, Kırgızistan’daki ticaret ataşesinden, orada iş yapan şirketlerin dükkanlarında ve fabrikalarında büyük oranda tahribat olduğu bilgisini aldığını belirtti.

'SAHİPSİZ BIRAKMAYIZ'

Zafer Çağlayan, bakanlığın söz konusu tahribatın boyutu konusunda çalışma yaptığını dile getirdi. Çağlayan şöyle konuştu: “Ticaret müşavirimiz ülkede yatırımı olan Türk işadamları ile bir toplantı yapacaktı.

Son durum konusunda bana bilgi verecek. Türk işadamlarına ait işyerlerindeki tahribat ve yağmalama konusunda emniyet tarafından tespit yapılmasını istedik. Daha sonra sigortadan bir tazmin söz konusu olabilir. Yurt dışında yatırım yapan işadamlarımızı sahipsiz bırakmayız.”

Haberin Devamı

DÜKKANLAR YAĞMALANDI

Kırgızistan’da geçen hafta meydana gelen halk ayaklanması yönetimin devrilmesiyle sonuçlandı. Kırgız güvenlik güçleri ile Devlet Başkanı Kurban Bakiyev’in istifasını isteyenler arasında silahlı çatışma çıktı. Olaylarda ölü sayısı 100’e yaklaşırken, 400’den fazla kişi yaralandı. Cadde üzerindeki dükkanlar da yağmalandı. Gösterilerin sonunda muhalefet kontrolü ele geçirirken, geçici hükümet kuruldu.