Türkiye (Son Dakika) Kırıkkale'de zehirli yemle güvercin katliamı

Kırıkkale'de zehirli yemle güvercin katliamı

Paylaş
Kırıkkale'de zehirli yemle güvercin katliamı

Kırıkkale şehir kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler zehirli yem bırakarak yüzlerce güvercinin telef olmasına neden oldu. Katliama büyük tepki gösteren çevre sakinleri, "Bazı güvercinler zehirli buğdayları yedikten sonra uçup gitti. Ölen kuşların sayısı çok daha fazla olabilir" dedi

Olayın ardından Kırıkkale Valiliği zehirli yemleri bırakanların yakalanabilmesi için mobese kamerası kayıtlarının incelenmesi için talimat verdi.

Kırıkkale kent merkezindeki Hüseyin Kahya Parkı'nda yaşanan güvercinlerin zehirlenmesini çirkin ve utanılacak bir olay olarak değerlendiren şehir sakinleri, "Sokaklara ve meydanlara zehirli yiyecekler atarak kuşların ölümüne sebep olmak, çevre ve insan sağlığı açısından uygun değil. Bunu yapanların yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

ZEHİRLİ YEMLER TOPLANDI



Diğer taraftan Belediye Veterinerlik Müdürlüğü görevlileri zehirlenen kuşlara müdahalede bulunurken temizlik işleri ekipleri de park içinde yeni kuş ölümlerinin yaşanmaması için detaylı temizlik yaptılar.

'KUŞLARI KUSTURARAK KURTARDILAR'



Olayın meydana geldiği parkta güvercinlere yem veren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı "Bu olay bizleri ve vatandaşlarımızı derinden üzdü. Bu kuşlar yaklaşık 40 yıldır burada varlar, inşallah bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmaz. Veterinerlik işleri ekiplerimiz bazı güvercinlere müdahale ederek, ilaç verip kusturmuşlar. Kuşturulan kuşlar iyileşti. Bu kuşlar şehrimizin doğal güzelliklerindendir. Bu kuşlara belediye ve çevrede bulunan esnaf bakıyor. İnşallah yaşanan olayda kötü bir niyet yoktur eğer varsada cezasını çekeceğinden kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı