Gündem Kırıkkale'de bir garip sınav!

Kırıkkale'de bir garip sınav!

Paylaş
Kırıkkale'de bir garip sınav!

Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi Irmak Beldesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne alınacak 4 itfaiye eri için açılan sınavda, başkanın akrabaları işe alınınca beldeyi karıştı

Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, kadrosu boş bulunan 4 itfaiye eri için 8-9 Ocak 2010 tarihinde ulusal ve yerel gazetelere resmi ilan verdiğini, prosedüre göre şartları uygun olan 9 kişinin müracaatta bulunduğunu belirtti.

Başkan Ağca, 15 Ocak tarihinde Belediye'de yapılan sınav komisyonunda Belediyemiz encümen üyesi, zabıta memuru ve Kılıçdar Belediyesi'nden bir itfaiye sorumlusunun görev aldığını belirti. Başkan Ağca, yazılı sınavı kazanan 7 kişinin aynı gün sözlü sınava tabi tutulduğunu ve 4 kişinin kazandığını belirtti.

Ancak sınavı kazanan 4 kişiden biri başkan Ağcanın oğlu Mevlüt Ağca, kayınbiraderi Rıza Aktaş´ın oğlu oğlu Davut Aktaş, belediyede çalışan zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu Alper Bilge, ile İş-Kur Kırıkkale Şube Müdürü Nazım Ulu'nun kızı Sibel Ulu olması tartışmaya neden olurken, kazanamayan adaylarla birlikte vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Başkan Ağca, şaibeye neden olduğu belirtilen sınavın prosedüre göre yapıldığını belirtirken, "Kesinlikle sınava karışmadım. Sınava 9 kişi katıldı ve 4 kişi kazandı. Oğlum ve yakınlarımın da sınava katılma hakkı var. Bunlar da bir Türk vatandaşı. Onların hakkı yok mu buraya katılmaya?" dedi

BELEDİYE BAŞKANI YANLIŞ YAPTI

Irmak beldesi halkı se sınavın şaibeli olduğunu iddia ederlerken, belediye başkanının yanlış yaptığını idida ettiler. Dar gelirlilerin çocukları dururken kendi yakınlarını işe almalarına tepki gösteren vatandaşlar, "Başkanımız yanlış yaptı. Başkan bir taraftan maaşları ödeyemediği gerekçesiyle işçi çıkarıyor, bir taraftan da kendi yakınlarını işe alıyor. Bu Allah'tan reva mı? Burada bir sınav skandal yapılmıştır. Belediyenin itfaiyesi zaten çalışmıyor. Bu konunun takipçisi olacağız. Neden bir bayan itfaiye eri? Beldemizde bayan itfaiye eri çalışmaz ki" dediler.

ENCÜMEN ÜYELERİNİN HABERİ YOK

Irmak Belediyesi'nin encümen üyeleri ise belediyenin alacağı 4 itfaiye eri için yapılacak sınavdan haberdar olmadıklarını iddia ettiler.

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE (DHA)