Bilim - Teknoloji Kırılan iPhone ekranlarının onarımı nasıl yapılıyor?
Paylaş
Kırılan iPhone ekranlarının onarımı nasıl yapılıyor?

Kırık iPhone ekranları kullanıcılar için her zaman kabus olmuştur. Apple sonunda kırılan ekranların onarım sürecinin nasıl gerçekleştiğini açıkladı.

Akıllı telefon kullanıcılarının gündeminde iPhone X aldı ama kullanıcı sorunları her zaman olduğu gibi yaşanmaya devam ediyor. iPhone kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında belki de ekran kırılması geliyor.

Her geçen yıl iPhone’ların ekran teknolojisi gelişiyor olsa da, iPhone ekranları oldukça hassas bir yapıya sahip. Maliyet içeren bu işlem, Horizon Machine adı verilen özel bir cihaz tarafından yapılıyor.

CnnTürk'ten Ebru Vural'ın haberine göre; Makine, nihayet Apple'ın üçüncü parti servis merkezleri tarafından da kullanılmaya başlandı.



Uzmanlar elbette cihaz kırılmadan önlem almak gerektiğine dikkat çekiyor. Burada da başlıca iki yöntem var: film ve kılıf.

Ekran için kullanacağınız bir cam filmi bu hassas yapının darbelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.

Kılıf seçerken ise şu püf noktasına dikkat etmelisiniz: Kılıf, cihazınızı ekran tarafı aşağıya gelecek şekilde düz bir zemine koyduğunuzda, ekranın zeminle doğrudan temasını önleyen yani kenarları yükseltili olmalı. Ayrıca ekran kırılmalarının pek çok marka için olduğu gibi Apple için de garanti kapsamı dışında olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı