Dünya Kırım başsavcısı Japonları 'kalbinden vurdu'

Kırım başsavcısı Japonları 'kalbinden vurdu'

Paylaş
Kırım başsavcısı Japonları 'kalbinden vurdu'

Kırım'da başsavcılık görevine getirilen Natalya Poklonskaya, Japonya'da internet kullanıcılarının 'bir numarası' haline geldi

Daha önceden başkent Simferepol’de savcılık yapan Poklonskaya, deyim yerindeyse ‘Japon internet dünyasının yıldızı’ oldu. Poklonskaya’nın 11 Mart’ta başsavcılık görevine getirilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısının video kaydı, izlenme rekorları kırdı. Özellikle de Poklonskaya’nın bir muhabirin sorusunu dinlediği ve ardından yanıt verdiği videoyu, kayıtta ‘Japonca çeviri bulunmamasına’ karşın 300 binden fazla kişi izledi.

Geçici Kiev yönetimini ‘küllerin içinden doğan şeytanlar’ olarak niteleyip eleştiren Rusya yanlısı Poklonskaya’nın ünü Japonya YouTube’undaki videolarla da sınırlı değil. Japon hayranları Poklonskaya’dan manga ve anime karakteri de yarattı.

Japonlar, başsavcıya hayranlıklarını sosyal paylaşım sitelerinde de dile getiriyor. Bir hayranı Poklonskaya’ya ‘sevgisini’ “Ben Kırım’da ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama Natalya’yı destekliyorum” diye anlatırken, bir diğer “Sadece onun için Kırım’a gitmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı