Siyaset Kırklareli Valisi'ne ağır eleştiri
Paylaş
Kırklareli Valisi'ne ağır eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "DP iktidara geldiğinde CHP'yi kapatmalıydı" diyen Kırklareli Valisi'ni çok ağır sözlerle eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya´nın Kemer ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Antalya gezisi kapsamında Kemerlilere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroroğlu, Abant Platformu toplantısında Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu´nun "DP'nin 1950'de iktidara geldiğinde CHP'yi kapatıp, İnönü'yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir" sözlerine tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "AKP´nin valisi AKP´ye hiz valiyi orada tutacaksa, arabasına AKP bayrağı asmalı. Onun için sonucunu hep beraber bekleyeceğiz.

DEVLETİN VALİSİNDEN TARTIŞILACAK SÖZLER

Vali devletin valisi, siyasi iktidarın değil. Elbette karar alınacak ama siyasi iktadarın hedefleri doğrultusunda iktidardan daha fazla iktidara yağcılık yapmak o valiye yakışmaz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın demokrasi, özgürlük ve halk kavramlarının içini boşalttığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bunu ters yüz edeceğiz.

Acaba bir AKP devleti, tek parti devleti kurabilir miyim diye yargıyı, valileri, hayatın her alanını eline geçirecek ve baskı yapacak. AKP döneminde valiler AKP´ye hizmet ediyor. Bizim dönemizde valiler halka hizmet edecek, iktidara değil" dedi.

"TRT´Yİ DE DÜZELT"

Kemal Kılıçdaroğlu´nun konuşması sırasında dinleyecilerden gelen ´TRT´yi de düzelt´ sloganına, "Sadece TRT´yi değil Türkiye´yi düzelteceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu konuşması devam ederken başlayan ezan nedeniyle konuşmasına ara verdi.

Antalya/DHA

Haberin Devamı