Mesut Yar Kırmızı, beyaz ve kahverengiye dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Kırmızı, beyaz ve kahverengiye dikkat!

Haberin Devamı

Önceki hafta dizi ve filmlerdeki buzlama sahnelerinin alıp başını gittiğinden yakınmıştık. Hatta dizilerin bazılarını mozaikli camın ardından izliyormuşuz gibi bir hisse kapıldığımızı da not düşmüştük... Bu şartlar altında mesela bir Behzat Ç.’nin devam bölümlerini net bir görüntüyle izleyebilecek miyiz, hâlâ bilemiyorum. Malum geçtiğimiz sezonda dizide alkoldür, dumandır gırla gidiyordu... Neyse, en azından dizi yapımcıları görüntüde netlik sağlamak için karakterlere barda ya da meyhanede meyve suyu içirmeye başladı. Kaçınılan renkler kırmızı, beyaz ve kahverengi türevleri. Onun dışında yeşil ve mavi almış başını gidiyor. Sanki o renklerde bardağa giren kokteyller yokmuş gibi. Aman iyisi mi uyandırmayalım!

TRT itibarı geri alacak mı?

Günlük dizi alışkanlığını evimize TRT 1 taşımıştı. Türkiye’nin tek kanallı döneminde bu bir hayli normal bir yayın kafasıydı... Sonradan, özel kanalların açılışıyla birlikte özellikle Star TV başta olmak üzere hemen her kanal günlük dizi işine girdi. Hatta 20 yıl boyunca günlük diziye geçit vermeyen Kanal D bile... Peki, sonra ne oldu? TRT 1 ekranında günlük dizi furyasına ciddi bir ara verildi. Ve an itibarıyla o ara son buldu. TRT 1 yeniden bir günlük diziyle izleyici karşısına çıkarak itibarını geri almak arzusunda. Adını Sen Koy isimli yeni günlük diziyle geride kaldığı yarışta iyi bir noktaya gelebilecek mi, hakikaten merak ediyorum?

Gelecek sezon isim şu olabilir mi?

İlişki Durumu: Karışık (Show TV) geçtiğimiz yıl aniden diyeceğimiz bir hamleyle sona erdirilmişti. Dizi iyi gittiği için nedenini de merak etmedik değil... Neyse. Aradan zaman geçti ve aynı kadroyu bu sezon İlişki Durumu: Evli ile yine aynı kanalda göreceğiz... Karışık görünümden evli görünümüne geçen bu yeni dizinin akıbeti ne olacak bilemiyorum ama başına geçtiğimiz sezon gelenlerin gelmesi durumunda önümüzdeki sezon için ismi vermekten çekinmesek iyi olur diye düşünüyorum; İlişki Durumu: Dul.

İzdivaçtan dönüş yok!

FOX geçtiğimiz haftalarda Star TV’ye kaptırdığı Zuhal Topal’lı izdivaç programının rövanşını almak için kollarını sıvadı. Belli ki kanal artık sıradanlaşan evlilik programı hattından çıkmaya niyetli değil. Bu yüzden şimdiden gelin ve damat adayı toplamaya başlayan “Gelinim Sensin” isimli yeni program dikkat çekici bir şekilde reklama girdi... İsminde gelin olduğu için malumunuz akla başka türlü bir format gelmiyor. Ve sanırım kaynana Semra’nın dönemi yeniden başlıyor. Yine bir izdivaç hattında ve yine pata küte; hayırlı ve uğurlu olsun

Biliyor mu bilmiyor mu?

Seviyor Sevmiyor (atv) dizisi tüm rakiplerinden bir adım önde başladığı yaz sezonu serüvenini kazasız belasız yeni döneme taşıdı. Açıkçası dizi yayınlandığı zaman boyunca memlekette yaşanan onca aksiyona rağmen izleyiciyle iletişimini hiç koparmadı... Ve fakat, meselede takıldığım bir ayrıntı var. Dizinin adını “Biliyor Bilmiyor” olarak değiştirsek daha iyi olmaz mı? Malumunuz esas oğlan Yiğit çocukluk aşkı Deniz’in kimliğini ondan gizleyerek şirketinde çalışan Deniz olduğuna nasıl hâlâ aymamış gibi davranıyor, çözebilmiş değilim. Biliyor da mı bilmezden geliyor; kestiremiyorum billahi!

Yeşilçam hazineleri
Hadi zaman kapsülüne atlayıp bir Yeşilçam turuna çıkalım. Sene 1974. Yönetmen Ertem Eğilmez. Filmin adı Salak Milyoner. Oyuncular Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe. Konu; define peşinde koşan dört kardeşin ellerindeki harita yüzünden köyden akrabaları olan bir büyüklerinin evinin altını kazarak hazineyi bulma çabaları. Sonuç; unutulmaz bir Yeşilçam yapımının ortaya çıkışı... Şimdi günümüze dönelim. Hasan Efendi’nin (Gülümse Yeter/Show TV) evindeki hazineyi bulmak için yeniden adamcağızın evine çöken Lütfü ve ailesinin absürt hazine arayışına geçende gülümsedik. Gülümsemesine gülümsedik ama hikayenin menşei de kabak gibi aklımızın orta yerinde işte...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder