Gündem 'Kırmızı cıva' dolandırıcıları kıskıvrak

'Kırmızı cıva' dolandırıcıları kıskıvrak

Paylaş
'Kırmızı cıva' dolandırıcıları kıskıvrak

Genelkurmay'da görevli olduklarını söyleyip, 'Gençleştirici kırmızı cıva getireceğiz' diyerek dolandırmışlar

Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli olduklarını söyleyerek, yurtdışından gençleştirme özelliği bulunan kırmızı cıva getirteceklerini söyledikleri bir işadamını Kocaeli’nde kandırıp masrafları için 261 bin TL isteyen 2 dolandırıcı yakalandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı Terörle Mücadele Grup Komutanlığı’nda görevli olduklarını söyleyen ve kendisini de Yavuz Gökmenoğlu adlı sahte isim kullanarak tanıtan 59 yaşındaki Ernur Yavuz A., çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Nadir G. adlı arkadaşı ile birlikte işadamı Halil Karaduman’ı kandırmaya çalıştı.

261 BİN TL İSTEDİLER

Ernur Yavuz A. ve sabıkalı arkadaşı Nadir G. işadamı Halil Karaduman’a yurtdışından gençlik iksiri özelliği bulunan kırmızı cıva getireceklerini bunun için261 bin TL tutan masrafları karşılaması halinde kendisini Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev ayarlacaklarını ve ellerine geçecek kazançtan kendise pay vereceklerini söyledi.

Teklifi kabul eden işadamı Halil Karaduman kendisini dolandırmak isteyen şüpheliler zaman istedi. Sık sık kendisinden yol masrafları için para istenmesi üzerine şüphelenen Halil Karaduman polisi arayarak yardım istedi.

Haberin Devamı

SİMİTÇİ POLİS!

İşadamı Halil Karaduman’ın kent merkezinde bir akaryakıt istasyonunda parayı vereceğini söyleyerek şüphelilerle buluşma sağladı. Akaryakıt istasyonu önünde simitçi ve istasyon görevlisi gibi davranan sivil polisler Ernur Yavuz A. ve Nadir G.’yi gözaltına aldı. İki şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından zanlılar Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

İZMİT (Kocaeli), (DHA)