Spor Kırmızı Şeytanlar zirve yaptı

Kırmızı Şeytanlar zirve yaptı

Paylaş
Kırmızı Şeytanlar zirve yaptı

İngiltere Premier League'in 15. haftasında Blackburn Rovers'ı 7-1 gibi farklı bir skorla yenen Manchester United, ligin yeni lideri oldu

Old Trafford Stadı’nda oynanan ve 75 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada Bulgar golcüsü Dimitar Berbatov ile farka giden "Kırmızı Şeytanlar", Chelsea’nin haftayı beraberlikle kapamasının ardından liderlik koltuğuna oturdu.

BERBATOV TARİHE GEÇTİ

Manchester United’a galibiyeti getiren golleri 2, 27, 47, 62 ve 70. dakikalarda Berbatov, 23. dakikada Park ve 48. dakikada Nani kaydetti. Konuk ekibin tek golü 83. dakikada Samba’dan geldi.

Bulgar golcü, Premier League’de bir maçta 5 gol atan 4. futbolcu olarak tarihe geçerken, gol krallığı yarışında da 11 golle zirveye yerleşti.

CHELSEA 1-1 ERİYOR

Son iki haftada önce sahasında Sunderland’e, ardından da deplasmanda Birmingham City’ye yenilen Chelsea, bu hafta Carroll’un golüyle geriye düştüğü Newcastle United karşısında Salomon Kalou ile beraberliği yakaladı ve 1 puana razı oldu.

ARSENAL HAFTAYI KARLI KAPATTI

Zirve mücadelesi veren takımlardan Arsenal, zorlu Aston Villa deplasmanında 3 puana 4 golle ulaştı.

Londra ekibinin gollerini 39. dakikada Arshavin, 45. dakikada Nasri, 56. dakikada Chamakh ve 90+3. dakikada Wilshere atarken, evsahibi takımın gollerini 52 ve 71. dakikalarda Clark kaydetti.

TOTTENHAM BU KEZ LIVERPOOL'U DEVİRDİ

Geçen hafta Londra ekibi West Ham United’ı 3 golle geçen Liverpool, bu hafta bir başka başkent temsilcisi Tottenham Hotspur karşısında son dakikalarda yediği golle mağlup oldu.

42. dakikada Skrtel ile "Kırmızılar" öne geçti ancak 65. dakikada aynı futbolcunun kendi kalesine attığı golle skora eşitlik geldi. Tottenham Hotspur’a 3 puanı getiren golü 90+2. dakikada Lennon kaydetti.

Evsahibi takımda golcü oyuncu Defoe 60. dakikada penaltı kaçırdı.

HAFTANIN DİĞER SONUÇLARI


Bolton Wanderers-Blackpool: 2-2
Everton-West Bromwich Albion: 1-4
Fulham-Birmingham City: 1-1
West Ham United-Wigan Athletic: 3-1
Wolverhampton Wanderers-Sunderland: 3-2
Stoke City-Manchester City: 1-1

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Manchester Unitedlı Dimitar Berbatov, 11 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 9 golle Carlos Tevez (Manchester City) ve Andy Carroll (Newcastle United), 8 golle Johan Elmander (Bolton Wanderers) ve Tim Cahill (Everton), 7 golle de Marouane Chamakh (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea), Kevin Nolan (Newcastle United) ve Darren Bent (Sunderland) izliyor.

HAFTANIN MAÇLARI

Arsenal-Fulham
Birmingham-Tottenham
Blackburn-Wolverhampton
Chelsea-Everton
Manchester City-Bolton
Wigan-Stoke
Blackpool-Manchester United
West Brom-Newcastle
Sunderland-West Ham
Liverpool-Aston Villa.

Haberin Devamı