Dünya Kırmızıda geçti 6 kişiyi ezdi

Kırmızıda geçti 6 kişiyi ezdi

Paylaş
Kırmızıda geçti 6 kişiyi ezdi

Ukraynalı bir oligarkın 20 yaşındaki kızı Kharkiv kentinde kırmızı ışığı fark etmeyince aracıyla yayaların arasına daldı. Kazada 1'i çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi.

Ukrayna'da bir enerji şirketinin sahibi olan Vasily Zaitsev'in kızı Alyona Zaitseva (20), önceki akşam Kharkiv sokaklarında seyir halindeyken kırmızı yanan trafik ışığını fark etmedi ve karşıdan karşıya geçen yayalara çarpmamak için direksiyonunu kaldırıma kırdı. Kaldırımda bekleyen yayaların arasına dalan Zaitseva, içlerinde 15 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 6 kişinin ölümüne yol açtı.



Zaitseva, kazadan ufak tefek sıyrıklarla kurtulurken, olayın ardından ambulans bekleyen öfkeli kalabalık genç kadını linç etmek istedi. Linçten kendisini bir ciple takip eden korumaları sayesinde kurtulan Zaitseva, gözaltına alındı. Genç kadının, taksirle ölüme sebebiyet vermekten 10 yıl hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.


OLİGARK NEDİR?


Rusya'da 1990'lı yıllardan sonra özelleştirmelerle zengin olan işadamlarına 'oligark' deniyor. 'Servetinin kaynağı karanlık' anlamında da kullanılıyor.

Haberin Devamı