Ekonomi Kırtasiyelerde 'K*' logolu dönem başlıyor

Kırtasiyelerde 'K*' logolu dönem başlıyor

Paylaş
Kırtasiyelerde 'K*' logolu dönem başlıyor

Kırtasiye sektörünün rekabet gücünü arttırma, kurumsal bir yapıya ulaşma, iş yerlerinde farkındalık yaratma, sağlıklı ve kaliteli ürünleri tüketiciye ulaştırma adına 'K*' logolu tabela takma projesi hayata geçirildi

Eğitimli Kırtasiyeci ve Denetimli Kırtasiye sertifikalarını alan ve ’K* logolu tabelayı takmaya hak kazanan Ankara’daki 7 kırtasiyede farklı saatlerde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı İzel Rozental yaptığı konuşmada "Çocukların sağlığı için okul alışverişlerinde bilinçli hareket edilmeli, milyonlarca öğrencinin sağlığını tehdit eden ürünlerden uzak durulmalı. ’Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır’ mantığıyla bilinçli tüketici olunması gerektiğini özellikle vurgulayarak çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atmamalıyız" dedi.

Sağlığa zararlı kırtasiye ürünlerine karşı ilk kampanyalarını 2009’da başlattıklarını belirten Rozental, ’K*’ projesinin farkındalık yaratmak amacını taşıdığını belirterek, tüketicilerin K* tabelası olan kırtasiyelerden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerini söyledi.

TÜKİD Genel Koordinatörü Reha Tartıcı da ’K*’ projesinin amacının kamuoyu nezdinde sattığı ürünü tanıyan, bilgili ve eğitimli, güvenilir bir kırtasiyeci kimliği oluşturmasının hedeflendiğini belirtti. Tartıcı, bu proje ile sektörün kurumsallık kazanmasının önemli bir adımı olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

Bu belgeye sahip olmak için perakendeci kırtasiyecinin öncelikle TÜKİD’e başvurup eğitimlerden geçtikten sonra Eğitimli Kırtasiyeci Sertifikasına sahip olabileceği belirtildi. Eğitimli ve Denetimli kırtasiyeci sertifikalarını alan tüm kırtasiyeciler, ’K*’ logolu tabelalarını asmaya hak kazanıyor.

DHA