Gündem Kırtasiyelere 'K' logosu geliyor

Kırtasiyelere 'K' logosu geliyor

Paylaş
Kırtasiyelere 'K' logosu geliyor

Tıpkı eczanelerdeki 'E' harfi gibi kırtasiyecinin de dükkanının kapısında 'K' harfi bulunacak. Amaç, kırtasiye ürünlerinin alımıyla ilgili yaşanan tartışmalara son vermek ve tüketicinin kırtasiyeciye olan güvenini artırmak

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD), her eğitim-öğretim dönemi öncesi kırtasiye ürünlerinin alımıyla ilgili yaşanan tartışmalar son vermek ve tüketicinin kırtasiyeciye olan güvenini arttırmak için kapısında "K" logosu bulunan kırtasiyeler oluşturacak.

Derneğin üzerinde çalıştığı "Kırtasiye Kalite Belgelendirme Projesi" hayata geçtiğinde, bu belgeyi almak isteyen kırtasiyeciler, ilk önce ticaret odalarınca verilecek eğitimlere katılacak ve iş yerini belirlenen standartlara göre düzenleyecek.

GEÇER NOT ALAN KIRTASİYELERE KALİTE BELGESİ


Daha sonra, eğitim alan kırtasiyecilerin iş yerleri denetimden geçecek ve bu denetimlerde "Geçer" not alan kırtasiyeler kalite belgesi almaya ve "K" tabelası asmaya hak kazanacak.

Alınan kalite belgesi her yıl düzenli olarak akredite edilecek ve "K" logosu bulunan kırtasiyelerden alışveriş yapan tüketiciler, aldıkları ürünle ilgili bir sorun yaşamaları halinde bu kırtasiyenin belgesi iptal edilecek.

TÜKİD Başkanı İzel Rozental, "Tıpkı eczanelerdeki 'E' harfi gibi kırtasiyecinin de dükkanının kapısında 'K' harfi bulunacak. Bu da kırtasiyecinin işini doğru yaptığının teminatı olacak" dedi.

AA

Haberin Devamı