Candaş Tolga Işık Kış günü ortada kalan 50 kişi
HABERİ PAYLAŞ

Kış günü ortada kalan 50 kişi

Haberin Devamı

Türkiye’de ilaç sektörünün kar marjları her geçen gün daha da düşüyor. Hal böyle olunca firmalar küçülme yoluna gidiyor. Küçülme deyince de akla ilk gelen işten adam çıkarmak oluyor.
* * *
Abdi İbrahim İlaç önceki hafta 50 tıbbi satış temsilcisini işten çıkardı.
Profesyonel iş kararıdır; işe almak kadar çıkarmak da hakları elbet... Ancak bu sefer iş biraz başka!
Nasıl?
Bu 50 kişi kış günü hiçbir yasal hakkı verilmeden işten çıkarıldı.
Sebep?

[[HAFTAYA]]

“Doktor ziyaret programını yanlış doldurdunuz! Filanca gün doktor Ahmet’i ziyaret ettim’ dedin ama aslında etmediniz.”
Bu bir hatadır şüphesiz ama insanları kış günü 5 kuruş vermeden işten çıkaracak kadar büyük bir hata mıdır?
3 aylık ziyaret değerlendirmesinde 3 gün yanlış ziyaret yakalayıp ‘sahtekarlık’ imasıyla hiçbir yasal hakkı ödemeden işten çıkarmak, gencecik insanların geleceğine dair yapılabilecek en büyük kötülüktür.
* * *
Konu şu anda Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in de gündeminde... Çalışma Bakanı Faruk Çelik’le önceki gün bir davette karşılaştık. Bakan Bey, “Çalışma Genel Müdürü’ne talimat verdim. Bu olayla ilgili çalışmaya başladılar...Merak etmeyin o insanların hakkını yedirmeyiz.” dedi.
* * *
Abdi İbrahim İlaç yetkilileri ile de görüştüm. Şirket yönetimi haklı olduklarını iddia ediyor. Geçmişte de toplu işten çıkarma yaptıklarını ve çalışanların yasal hakları fazlasıyla ödediklerini, bu olayın ‘etik çalışma kuralı’ ihlali olduğu için bu şekilde davrandıklarını belirtiyorlar.
* * *
Abdi İbrahim İlaç’ın sahibi Nezih Barut ilaç sektöründen yıllarca büyük paralar kazanmış bir işadamı... Bu 50 kişinin verilmeyen tazminatlarını toplasan Nezih Bey’in ilaçtan yaptığı servetinin milyonda biri etmez.
Ayıptır, günahtır!
Bu veballe yaşanmaz Nezih Bey!
Ziyaret raporunu yanlış doldurdu diye ortada bıraktığınız o insanların hafta içi-hafta sonu, gece-gündüz demeden hangi şartlarda çalıştıklarını siz benden daha iyi biliyorsunuz?
* * *
‘Etik çalışma kuralı ihlali’ mevzusuna gelince... Sadece Abdi İbrahim’e değil, ilaç sektöründe hizmet veren bütün şirket yöneticilerine bir tavsiyem var:
Ben sizin yerinizde olsam bu ‘etik’ mevzusuna hiç girmem!
Allah muhafaza ‘delinin’ biri çıkar Türkiye’deki ‘etik’ ilaç satış yöntemlerini anlatmaya kalkar!
Sonra girecek değil bulamazsınız.

NOT: Dünkü yazıda CHP Çekmeköy İlçe Belediye başkanlığı için adının geçtiğini yazdığım Hüseyin Sipahi ile ilgili okuyucular uyardı. “Birkaç hafta önce aynı ismin Şişli’den aday gösterileceğini yazmışsınız.” Hatamı düzeltiyorum: Çekmeköy (Taşdelen) eski Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi’nin adı Şişli için geçiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder