Ekonomi Kış Olimpiyatları'yla hedef 2 milyon turist

Kış Olimpiyatları'yla hedef 2 milyon turist

Paylaş
Kış Olimpiyatları'yla hedef 2 milyon turist

Yılın 8 ayında karla örtülü Erzurum, 2011 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Kış turizminin gelişmesi açısından önem taşıyan organizasyon sonrası, kente her yıl 2 milyon turist bekleniyor

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’na bu yıl Erzurum ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin tanıtımında büyük rol oynayacak organizasyon amacıyla Erzurum’da başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 55 ülkenin katılacağı organizasyon için birçok tesisin hayata geçirildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yüzde 90’ı tamamlandı

Kış Olimpiyatları, 27 Ocak ile 6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. Organizasyon nedeniyle Erzurum’a üç bin yerli ve yabancı sporcunun katılacağını belirten Başkan Küçükler “Erzurum, Türkiye’yi de temsil ediyor olacak. Bu amaçla bazı caddelerde cephe çalışmaları yapıyoruz. Tesislerin yüzde 90’ı tamamlandı. Tanıtım için firmalarla sponsorluk anlaşmaları yapıyoruz” dedi.

600 milyon lira yatırdı

Belediyenin bütçesinin 130 milyon lira olduğunu söyleyen Ahmet Küçükler, “Kaynak arayışımız devam ediyor. Avrupa Yatırım Bankası’ndan 50 milyon euro’luk kredi alacağız. Türkiye’de ilk defa 5 kayakla atlama kulesi kuruyoruz. Curling salonu (buzda taş kaydırma), Türkiye’de ilk biatlon merkezi (kayaklı koşu ve tüfekli atış), 3 adet buz hokeyi salonu yapıldı. Projenin maliyeti 600 milyon lira” dedi.

Haberin Devamı

Havaalanına 10 dakika

Ahmet Küçükler, “Erzurum, kış turizmi için çok uygun. Sabah 7’de İstanbul’dan uçağa biniyor, 8.45’te Erzurum’a gelip, saat 9’da dağda kayağa geçebiliyorsunuz. Havaalanı ile kayak merkezi arası 10 dakika olan hiçbir yer yok” dedi. Kış Olimpiyatları’nı Erzurum için bir milat olarak kabul eden Küçükler “Organizasyon sonrası 5 yıl içinde 2 milyon turiste ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.