Gündem Kış resmen başlıyor

Kış resmen başlıyor

Paylaş
Kış resmen başlıyor

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Sinop dışında Batı Karadeniz'in tümünde yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Sinop dışında Batı Karadeniz'in tümünde yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Kıyı Ege, Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar; Marmara ve Ege'de güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esecek. Gece ve sabah saatlerinde İç ve Doğu bölgelerimizde yer yer sis, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Batı bölgelerde 3 - 5 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de ise kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esecek.

Haberin Devamı

UYARILAR

Kuvvetli yağış uyarısı: Yurdun batısında görülecek yağışların akşam saatlerinde Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Sis uyarısı: Sabah saatlerde İç ve Doğu bölgelerimizde yer yer sis olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Buzlanma ve don olayı uyarısı: Gece ve sabah saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Marmara ve Ege'de kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde rüzgar beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (deniz ulaşımında aksamalar, soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.