Ekonomi Kış testini başarıyla geçti!

Kış testini başarıyla geçti!

Paylaş
Kış testini başarıyla geçti!

Daha uygun bir fiyata sahip olan Q2’den boyut olarak daha büyük olan yeni Audi Q3’ün potansiyel rakipleri arasında; Volkswagen Tiguan, Skoda Kodiaq ve Seat Ateca var

2018’in ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak olan ikinci nesil Audi Q3 zorlu kış testlerini geçti. Audi, aracın testini Kuzey Avrupa’daki tesislerinde gerçekleştirdi. Yeni Q3, son derece kötü İskandinav hava koşullarında gerçekleşen testler ile, BMW X1 ve Volvo XC40’a karşı zorlu bir rakip olacağını kanıtladı.

2018 Q3, kapsamlı olarak yeniden tasarlandı. Volkswagen Group’un sıklıkla kullandığı MQB platformu üzerinde geliştirilen Q3’ün 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motoru 128 beygir gücünde. Yeni Q3, 6 vitesli manuel ve 7 vitesli otomatik çift kavramalı şanzıman seçenekleriyle gelecek. Ayrıca standart motora ek olarak; 1.5 litre (148 beygir), 2.0 litre (248 beygir) 2.5 litrelik (395 beygir) turboşarjlı benzinli motor seçenekleri de olacak. Her ne kadar şuan geliştirme aşamasında olsa da 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motoruyla bir araya gelecek elektrik motoru ile hibrid modeli geliştirilecek. 81 km/s hıza kadar elektrik motorunu kullanacak Q3, bu modelde 200 beygir gücünde olacak.

Yeni Q3 varyantlarının tümü Euro 6 emisyon standartlarını karşılamak için SCR filtresi ve AdBlue enjeksiyona sahip olacak.

Aracın net ağırlığı artmasına rağmen MQB mimarisi sayesinde eskisinden daha hafif. Sadece 1350 kilogram. Bunun dışında birçok yapısal değişikliğe uğrayan Q3, kabin izolasyonu iyileştirmeleriyle kokpitten daha az titreşim, yol ve rüzgar sesi duyuluyor. Bu özellikler kullanıcılara çok daha konforlu uzun yol deneyimi sunacak. Keyifli yolculuklarınıza Audi’nin en güncel sürücü asistanı da eşlik edecek. İyileştirilen dingil uzunluğu ile diz mesafesi bir hayli artmış ve bir önceki modele göre kabin içi çok daha ferah. Bagaj hacmi ise tam 440 litre.

Kapsamlı bir şekilde elden geçirilen Q3, daha önceki tüm modellerine göre çok daha belirgin bir tasarıma sahip.

Samsung, Apple sayesinde servetine servet kattı

Haberin Devamı