Derya Özel Kış yorgunluğunu bu besinlerle yenin!
HABERİ PAYLAŞ

Kış yorgunluğunu bu besinlerle yenin!

Haberin Devamı

Karanlığa uyanmak, havaların erken kararması birçok çocuk ve yetişkinde karamsarlık, mutsuzluk ve huzursuzluğa yol açıyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı hem kendiniz hem de çocuğunuzun beslenme çantasına koyabileceğiniz mutluluk kaynağı besinleri anlattı.

● Öğle saatlerinde bir kibrit kutusu kadar bitter çikolata, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

● Muz içerdiği yüksek endorfinle mutluluk deposudur. Mutsuz, kötü hissettiğinizde muz yiyin.

● Kuşburnu; A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri, mineral maddeler, fosfor ve potasyum elementleri açısından zengindir. Meyve ya da çay olarak tüketebilirsiniz.

● ‘Antioksidan’ desteğiyle toksinlerin atılması gerekir. Arındırma işlemi için kivi, düşük kalori ve şeker oranı ile en ideal meyvedir. C vitamini içeriği yüksek olan kivi, gevşemeye yardımcı ve mutluluk veren bir besindir. Aynı şekilde ananas da sindirim sistemi için yararlıdır, içerdiği ‘bromelain’ ile vücuttaki iltihabi durum ve şişkinliklerde de etkilidir.

Tavsiye Ediyorum

Gözde Erdoğan ‘İstila Edilen Çocuklar’ adlı kitabında, doğdukları andan itibaren emzirmeden uykuya, ev kurallarından okul kurallarına, aile ilişkilerinden sosyal çevresine kadar her cephede baskılanan çocukların dilinden konuşarak anne babalara rehberlik ediyor. Gözde Erdoğan, verdiği örneklerle, çözüm yollarıyla ve alıştırmalarıyla çocuk yetiştirme sürecini keyifli ve kolay bir serüvene dönüştürüyor.

ÇOCUKKEN NELER YAPILIR, NELER YAPILMAZ?

● Çocukken oyun oynanır ama eve hapsolunmaz.

● Kavga edilir ama küs kalınmaz.

● Yaramazlık yapılır ama hapis yatılmaz.

● Hayal kurulur ama hayallerden vazgeçilmez.

● Yemek seçilir ama aç kalınmaz.

● Evcilik oynanır ama gerçekten evlenilmez! Çocuk yaşta evliliklere onay veren yasa tasarısının geri çekilmesi içimi rahatlatmıyor. Beni rahatsız eden şey bunu yasa tasarısı haline getirebilen zihniyetin ta kendisi. Ne kadar acı! Tasarının iyi niyetine asla inanmıyor ve hem iki kız çocuğu annesi, hem de bir kadın olarak bu tasarının karşısında duruyorum. Çocuklar evlenmez!

ETKİNLİK KUŞU

İstanbul


Trump Alışveriş Merkezi’nin özel çocuk katında çocuklar bu hafta sonu ‘karton ev’ tasarlayacak, birbirinden eğlenceli tiyatro oyunları izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirecek. 27 Kasım Pazar günü ‘Koş Koş’ ve ‘Ejderha’ adlı tiyatro oyunları Trump Çocuk Katı Sahnesi’nde izlenecek. Ardından düzenlenecek ‘Karton Ev Atölyesi’nde çocuklar, yaratıcılıklarını kullanarak hayallerindeki evi tasarlayacaklar. Atölye 14.00-18.00 saatleri arasında.

Eskişehir

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK’ın düzenlediği Çocuk Filmleri Festivali, 29 Kasım- 2 Aralık’ta Eskişehirli çocuklarla buluşuyor. Ödüllü animasyon filmlerinin ücretsiz gösterileceği ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği festivalin açılışı; 29 Kasım Salı günü saat 13:00’da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

İzmir

Rick Jay Glen, Siobhan Lumsden, Paul Maxx Rinehart ile Toni Thompson’un orijinal seslendirme kadrosunda yer aldığı animasyon film ‘Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış’, ‘Ayı Kardeşler: Kurtarma Operasyonu’ filminin devamı olan ve hayvanları temel alan bir çocuk filmi. İzmirli çocuklara duyurulur!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder