Siyaset Kısa kestiler
Paylaş
Kısa kestiler

Kritik gündeme rağmen bu yılın en kısa süren MGK açıklamasında “Vatandaşın sağduyusuna güveniyoruz” vurgusu yapıldı

ŞAŞIRTAN MGK

Haberin Devamı

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 2009’daki son toplantısı dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarının gölgesinde saat 13.30’da başlayan MKG’nın uzun sürmesi bekleniyordu. Ancak zirve 4.5 saat sürdü. Böylece kritik olarak yorumlanan dünkü zirve 2009’un en kısa süren MGK’sı olarak da tarihe geçti.

EN UZUN 7.5 SAAT

Bu yılın ilk MGK toplantısı 26 Şubat’ta yapılmış ve 5 saat sürmüştü. İkinci MGK 28 Nisan’da 6 saatte tamamlanmıştı. MGK’nın 30 Haziran’daki üçüncü toplantısı 7 saat 30 dakika, 20 Ağustos’daki dördüncü toplantısı 6 saat 40 dakika, 20 Ekim’deki beşinci toplantısı da 7 saat 40 dakikada sona ermişti. Toplantı sonrası yapılan açıklamada iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

KARDEŞLİK VURGUSU

Açıklamada şöyle denildi: Ülkemizin bütünlüğünü, huzurunu hedef alan terörün ve beslendiği ortamın tasfiyesine yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulanmıştır. Çağdaş demokrasi ve hukuk çerçevesinde vatandaşlarımızın, her zaman olduğu gibi sağduyulu davranacağına ve kardeşlik olgusunu zedeleyecek davranışlardan kaçınacağına duyulan güven bir defa daha teyit edilmiştir