Siyaset Kışanak ve Tuncel’in duruşmasında 'izleyici sayısı' krizi
Paylaş
Kışanak ve Tuncel’in duruşmasında 'izleyici sayısı' krizi

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in, 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla Malatya'da yargılanmalarına devam edildi.

Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3’üncü duruşmasına tutuklu sanıklar Gülten Kışanak ile Sebahat Tuncel katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu. Salon dışında ise sanıkların yakınlarının yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, DTK ve HDK temsilcileri, sol siyasi parti yetkilileri ve bazı kadın derneği temsilcileri bekledi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Murat Doğan, duruşmanın görüleceği salona içeridekilerle beraber 20 kişinin alınacağını avukatlara iletti. Sanık avukatları buna tepki göstererek, salonun alabileceği azami kapasitede izleyici alınması ya da uygun bir salonda duruşmaya devam edilmesi talebinde bulundu. Talebi değerlendirmek üzere duruşmaya 5 dakika ara veren mahkeme heyeti duruşmanın düzeni, güvenliği ve salonun kapasitesi nedeniyle duruşma salonuna 20’den fazla kişi alınması yönündeki talebi oy birliğiyle reddetti.

AVUKATLAR SAVUNMA YAPMADI


Mahkeme Başkanı Ahmet Murat Doğan, duruşmada iddia makamının taleplerini aldı. Duruşma Savcısı Muhittin Atlı, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Sanık avukatları mahkeme heyetinin aldığı karar nedeniyle savunma yapmayacaklarını ifade ederek, salondan ayrıldı. Mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı 15 Eylül’e erteledi.

Mahkeme heyeti ayrıca Kışanak ve Tuncel’in bir sonraki celsede mahkeme huzurunda bulunup bulunmayacakları ve duruşmanın hangi salonda görüleceğinin duruşmadan bir hafta önce mahkeme başkanı tarafından belirlenmesine karar verdi.

Haberin Devamı