Gündem Kışın çorba yazın meşrubat akacak

Kışın çorba yazın meşrubat akacak

Paylaş
Kışın çorba yazın meşrubat akacak

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, Belediye, 'ikram çeşmeleri' ile günlük 3 bin kişiye sabahları sıcak çorba ikram edecek. İlk olarak Alaybey ve Sultan Camileri'nin önün konulan ikram çeşmelerinden sabahları çorba, yaz akşamları şerbet ve meşrubat akacağı belirtildi

İkram çeşmelerinin açılışını, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından yapıldı. AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ilk etapta Alaybey Camisi ile Sultan Camisi önüne birer ikram çeşmesi yerleştirdiklerini söyledi.

İhtiyaç olması halinde diğer mahallerdeki uygun yerlere ikram çeşmelerinden yerleştirileceğini belirten Başkan Çelik, "Bu ikram çeşmelerinden durakta bekleyen vatandaşlarımıza, kışın sabahları çorba ikramı yapılacak. Yaz akşamları da şerbet ve meşrubat ikramı olacak. İkramımız pazar günü hariç her sabah devam edecek" dedi.

İlk etapta iki çeşmeden günlük 3 bin kişiye ikramda bulunacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, "Artık Şehzadeler şehri çeşmelerinden sıcak çorbası, şerbeti akan bir şehir olarak anılacaktır. Hemşerilerimize hayırlısı olsun.

Dekoratif çeşmemizin içerisinde bulunan bu sistem haznedeki çorba bittikten sonra kendi kendini temizleyen bir sisteme sahip. Bu ikram çeşmelerimiz her türlü hijyen koşullarını taşıyor. Hemşerilerimiz ikram çeşmelerimizden çorbalarını, meşrubatlarını gönül rahatlığı ile içebilir" dedi.