Pazar Postası Kişiye özel dolgu
Paylaş
Kişiye özel dolgu

Cilt 30'lu yaşların ortalarında elastikiyetini yavaş yavaş kaybetmeye başlıyor. Nemi, kolajeni azalan cilt için devreye medikal estetik giriyor...

Botoks, dolgu maddeleri, vitamin enjeksiyonları, kısaca ‘öğle arası estetik’ denilen birçok tedavi yöntemi, estetik cerrahiden önce geliyor. Bu yöntemler arasında botokstan sonra en yaygın kullanılan ise dolgu maddeleri. Kolajenin ciltteki kaybıyla birlikte ortaya çıkan çöküntüler dolgu maddeleriyle dolduruluyor, yüz yeniden eski genç görünümünü kazanıyor.

Haberin Devamı

Yeni nesil dolgu maddeleri sadece doldurma amacı taşımıyor; yüzü nemlendiriyor. Bu alanda Türk kadınlarını mutlu edecek bir gelişme Juvaderm’le ilgili. Uzun süredir Amerika’da kullanımda olan Juvederm Hydrate artık Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. Cildin ihtiyacı olan suyu tutma özelliğine sahip olan Juvederm Hydrate, cildi eski pürüzsüzlüğüne kavuşturuyor, dolgu dudakların içinde top top birikme olmuyor... Şimdi ise dolguda yeni bir dönem başlıyor. Kişiye özel dolgu dönemi.

Kişiye özel dolgu maddesi olan LaViv, neştersiz estetikte büyük yenilik olarak nitelendiriliyor. Kullanımı için Amerika’da FDA onayını yeni alan LaViv, hastanın kendi derisinden üretilen ve yumuşak dokuları uyaran bir içeriğe sahip. Bu dolgu maddesi sayesinde, sentetik hyalüronik asit ya da bovin kolajenleri yerine hasta, kolajen, elastin ve büyüme faktörünün üretiminde kullanılan kendi fibroblast hücreleriyle gençleşme şansına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Özellikle gülme çizgilerinin doldurulması konusunda iddialı olan bu dolgu maddesinin dekolte ve ellerde de etkili olduğu; ayrıca yanık izi, akne izi ve birçok yaranın tedavisinde de olumlu sonuçlar verdiği bildiriliyor. Ancak bu dolgu maddesi kişiye özel olduğu için hazırlık aşaması 3 ay sürüyor. Hazırlık ise şöyle: Kulak arkasında gizli kalmış bölgeden üç küçük deri parçası alınıyor.

Bu parçalar laboratuvarda özel işlemden geçirilerek milyonlarca yeni hücreye dönüştürülüyor. Bu yeni hücreler üç ay soğuk bir ortamda bekletiliyor, verimliliği test ediliyor, emin olununca uygulamaya başlanıyor. Dolgu maddesi üç hafta arayla üç seans uygulanıyor. Etkisi ise 6 ay sürüyor. Kişiye özel LaViv, Amerika’da temmuzdan beri uygulanıyor. Kısa süre sonra Türkiye’de ve diğer ülkelerde de uygulanması bekleniyor.

(18.09.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)